Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İHH bu sefer 50 gemiyle yola çıkıyor
İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mavi Marmara gemi baskınının yıldönümü olan 31 Mayıs'da 50 gemi ile yeniden Gazze'ye yola çıkmayı hedeflediklerini açıkladı.

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili açıkladığı raporu değerlendirmek üzere İHH'da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in açıkladığı raporu, çöpe atılması gereken, taraflı bir rapor olarak nitelendirerek, "Bu rapor İsrail askerlerini aklayan sözde bir rapordur. İsrail, gemide hırsızlık yapan askerlerini cezalandırdı. Ancak 9 aktivisti öldüren askerlerini temize çıkardı" dedi. İsrail'in kendilerini şaşırtmadığını, böyle bir rapor beklediklerini ifade eden Yıldırım, raporu ciddiye almayacaklarını söyledi.

Rapor tamamen yalan

Raporu "tamamen yalan" olarak değerlendiren Yıldırım, "İnsanların bilgisayarlarını, üzerlerindeki elbiseleri, kredi kartlarını çalan askerleri, Netanyahu'nun emri ile temizlemeye çalıştınız. Siz kaybettiniz. Biz size kanmıyoruz. Kimse de size kanmıyor. Bu raporun hiçbir anlamı yoktur. Siz ilk defa bir yerlere bir rapor verme ihtiyacı hissettiniz. Sözde de olsa, dezenformasyon da olsa, sipariş de olsa. Şimdi nasıl yaptığınız hatadan dolayı uluslararası hukuka gelmeye başladınız. Bundan sonra sizin yapacağınız her şey sorgulanacaktır. Her şey hukuk çerçevesinde size geri dönecektir" ifadelerini kullandı. İsrail'in kendilerini uyarmadan sabah namazında gemiye saldırdığını ifade eden Yıldırım, "Kaptan köşkünde iki tane ses kaydımız vardı. Bu kayıtlar tüm konuşmaları ve diyalogları çekiyordu. Buna el koydular. Samimi iseler bu kayıtları açıklasınlar" çağrısında bulundu.

Bu sefer hedef 50 gemi

İsrail'in raporda iddia ettiği gibi gemide silah olmadığını belirten Yıldırım, "Mavi Marmara gemisinde silah yoktu. İsrail askerlerini birileri vurduysa bunlar gene kendi askerleridir. Biz insani yardım için gittik. Ölsek de öldürmeyeceğiz kararı aldık. Bizde İsrail'in iddia ettiği gibi silah olsaydı ve bizde karşılık verme niyeti olsaydı Türkiye'deki her Türk erkeği askerlik yapmıştır. Silahı nasıl kullanacağını bilir. İsrail askerlerinden aldığımız silahları denize attık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin BM'ye sunduğu raporun çok isabetli olduğunu belirten Bülent Yıldırım, İsrail'in bundan ders alması gerektiğini vurguladı.

Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğramasının yıl dönümünde Filistin'e yeniden gemi göndereceklerini belirten Yıldırım, 31 Mayıs 2011'de yeniden gemilerle yola çıkacaklarını, bu sefer 50 gemiyi hedeflediklerini kaydetti.


Kaynak: Cumhuriyet
Eklenme tarihi: 24.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ



afferin araplar bu yaptıklarınızı hiç unutmazlar mısırda yemende yardıma giden türk askerlerine arkaadan yardım etmislerdi ates edip öldürerek aferin aferim büleent yıldırım

Yazan: fatih demir - 26.01.2011 15:31:52




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GULET POINT Yacht..
 SAFİR Gemi Tasima..
 GÜNDEM Denizcilik..
 UĞUR Den. San. Lt..
 URANUS Denizcilik
 HUG Denizcilik
 BEREM Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 EMSAN Denizcilik ..
 FUDEN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim