Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Savaş gemilerine yerli koruma kalkanı
Türk savunma sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Aselsan, gemileri su altından gelebilecek tehditlere karşı korumak için 'Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi' geliştirdi.

'Hızır' adı verilen sistemin, milli savaş gemisi Heybeliada Korveti'ne yerleştirilmesi planlanıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları için su altı akustik sistemleri alanında uzun süredir çalışan Aselsan, savunma teknolojileri alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Su üstü gemilerinin torpido tehdidine karşı savunulması amacıyla 2006 yılında başlatılan 'Torpido Karşı Tedbir Sistemi Geliştirme Projesi' kısa bir süre önce tamamlandı. Tamamı yerli imkânlar ile geliştirilen sisteme, gemileri, savaş sırasındaki en büyük tehditlerden biri olan torpido tehlikesinden kurtaracağı için 'Hızır' adı verildi.

Hızır sistemi sayesinde denizde giden bir gemi, kendisine yönelebilecek bir torpidoyu önceden tespit edebilecek. Sistem, bir tehlike tespit ettiğinde duruma göre en uygun savunma şeklini belirliyor. Örneğin sistem, gemi dışı sahte hedefleri devreye de sokabiliyor. Sahte hedefler, su üstü gemilerine monte edilen bir sistem sayesinde basınçlı hava ile fırlatılıyor. Veya su altında gemiye uygun bir akustik gürültü üretilip, güdümlü torpido yanıltılabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aselsan yetkilileri, "Su üstü gemileri, torpido tehdidini bertaraf etmek için yeni metotlar geliştirmekte, buna karşılık torpidolar da gemiyi hedeflemek için daha sessiz davranmaya, daha hızlı olmaya yöneliyor. Bu sebeple sistem, müdahale edilebilir ve geliştirilebilir olmalı. İşte Hızır sistemi, geliştirilmeye açık olması sayesinde milli savunmamız açısından çok önemli bir boşluğu dolduracak." diye konuştu. Korvet ve daha büyük tonajlı su üstü gemilerinde de kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 08.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA uluslararası..
 DOĞANBEY Denizcil..
 TRAMOLA Deniz Taş..
 FARİN Turizm
 DENSA TANKER İşl...
 TUAN Denizcilik
 TUR YAT SAN
 EGE KUMANYA
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim