Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Kaçak deniz deşarjlarına yeni denetim sistemi geliyor
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, denizlerde yasa dışı deşarjların önüne geçmek için yeni bir denetim seferberliği başlatıyor.

Denetim yapacak personeli özel eğitime tabi tutacak olan Genel Müdürlük, bu eğitimden geçmeyenlerin kaçak deşarj denetimi yapmasına izin vermeyecek. Eğitim sonucu sertifika alacak olan denetim personeli, özel olarak kaçak deşarjların üzerine gidecek.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gemi kaynaklı deniz kirliliğinin denetlenmesi ve cezai işlem uygulanması görevinin; Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetki verilen Denizcilik Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanlıklarında görevli deniz kirliliği denetim personeli tarafından yerine getirildiği belirtildi.

Tüm bu denetim faaliyetlerinin daha etkin hale getirilebilmesi amacıyla denetimlerde görev alacak personelin belirli nitelikleri taşımasının denetimlerin objektif ve mevzuata uygun yapılabilmesi açısından önem arz ettiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Gemi kaynaklı yasa dışı deşarjların önlenmesi için denetim faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi maksadıyla yetkili kurumların denetim personeline Genel Müdürlüğümüz tarafından 21-25 Şubat 2011 ve 14-18 Mart 2011 tarihleri arasında Antalya ilinde iki adet uygulamalı çevre ve denetim eğitimi düzenlenecektir. Eğitim programı; çevre mevzuatı, deniz hukuku, deniz kirliliği, deniz çevresinin korunması, denetim usul ve esasları ve idari yaptırım uygulanması konularını kapsayacaktır."

Eğitim sonunda denetçilere sertifika verileceği kaydedilen açıklamada, "Gemi kaynaklı yasa dışı deşarjların denetimi bu eğitimi almış sertifikalı deniz kirliliği denetçileri tarafından yapılacaktır. Bu eğitim ile deniz kirliliği denetim personelinin deniz çevresi ve kirliliği konusunda denetçilerin teknik bilgi seviyeleri geliştirilmesi sağlanacak, ulusal ve uluslararası mevzuatın gerektirdiği şartlarda denetimlerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak, denetimlerin etkinliği artırılacak, denetimlerin objektif olarak eğitimli denetçilerce yapılması sağlanacak ve yasa dışı deşarjların azaltılmasına katkı sağlayacaktır." denildi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 18.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALABANDA Deniz Ta..
 ESRA Denizcilik
 GENÇER Denizcilik
 GRUP İSTANBUL
 PEARL NAVAL
 DADAYLILAR
 BİLGİLİ Denizcili..
 TEMEL Denizcilik
 İMAMOĞLU Denizcil..
 ABC SHIPSTORE D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim