Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Libya'ya iki gemi daha gönderilecek
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Samsun'' ve ''Ankara'' isimli gemilerin Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için yarın ya da ertesi gün yola çıkacaklarını bildirdi.



Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Başkent Ray Birinci Etap temel atma töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yıldırım, bir gazetecinin Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusundaki son gelişmeleri değerlendirmesini istemesi üzerine, bu ülkedeki karışıklık nedeniyle Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğinin sağlanması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan kriz masasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlık ettiğini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve kendisinin de bu çalışmada yer aldığını anlatan Yıldırım, kriz masasının tahliyelerin koordinasyonunu yaptığını dile getirdi.

Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

''Havayolu ile bin 300'e yakın, bin 260 civarında vatandaşımız Türkiye'ye döndü ama orada daha çok vatandaşımız var. Onların salimen gelmesini temin etmek bakımından dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO'ya ait 2 feribotu yola çıkardık. Bugün akşama doğru oraya varacaklar. Bunlar dünyanın en hızlı, en yüksek kapasiteli feribotları. Her biri bin 200 yolcu alıyor. 'Samsun' ile 'Ankara' gemilerini de hazırlıyoruz. Yarın veya öbür gün onlar da yola çıkacaklar. Diğer yandan uçaklarımız hazır. Fakat özellikle Bingazi'de uçuş güvenliği sorunu olduğu için buraya iniş yapılmıyor ancak Tripoli'den tahliye yapılabiliyor. Şu anda dışişleri diplomatik kanallardan görüşmesini sürdürüyor. Endişe verici herhangi bir durum yok. Çalışmalar devam ediyor.''

Bakanın soruyu yanıtladığı sırada Erdoğan Kayhan isimli bir kişi, oğlu Levent Kayhan'ın bu ülkede bir havaalanında günlerdir mahsur kaldığını ve Türkiye'ye dönemediğini anlattı. Bunun üzerine Yıldırım, ''Şu anda orada idarenin kontrolü yok. Biz muhatap bulamıyoruz. Ancak görüşmeler devam ediyor. Endişe etmenize gerek yok. Sizin çocuğunuz gibi orada bine yakın vatandaşımız var. Hükümetimiz elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor. Gereken neyse yapılacak'' diye konuştu.

''İnsanlar feribotlara nasıl ulaşacak'' şeklindeki soruya karşılık da Yıldırım, bunlarla ilgili çalışma yaptıklarını, Libya'daki muhataplarını bulmaya çalıştıklarını belirterek, ''Feribotlar bir yandan Libya'ya giderken bir yandan da oraya yanaşıp yolcu alması için ne yapılması gerekiyorsa o çalışmalar yapılıyor şu anda. Ancak kargaşa devam ettiği için muhatap sıkıntımız var'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Libya'da hangi bölgede kaç Türk vatandaşının bulunduğuna yönelik bir soru üzerine de kesin sayıyı şu anda veremeyeceğini, 25 bin civarında Türk vatandaşının bu ülkede bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi. Yıldırım, ''Çok fazla panik yapmaya da gerek yok. Gereken tedbirleri o ülkenin makamlarıyla Türkiye olarak alıyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz'' dedi.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 22.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 KALAMIŞ Denizcili..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 GRANMAR Denizcili..
 INKA Crew Managem..
 UNİTED Maritime
 CİHAN Gemi Elektr..
 ANGELS PRO ACTION
 CVS Denizcilik
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim