Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akdeniz'de bomda yüklü gemiler!
Sular ısınıyor. İran ve ABD gemileri Akdeniz'e indi. ABD'ye ait savaş gemilerinin Libya'ya doğru yola çıkarken, İran'ın gemileri de Suriye açıklarında!

Akdeniz'de işler giderek karışıyor! Pentagon, herhangi bir müdahale karşısında ABD gemilerinin Libya'nın açıklarına doğru kaydırıldığını açıkladı. Bu arada 1979 yılından buyana Mübarek yönetimi nedeniyle Akdeniz'e geçemeyen İran gemileri, Suriye açıklarında demir atmış durumda! Her iki ülkenin donanmalarına ait gemiler, bomba yüklü! İran Deniz Kuvvetlerine ait Kharg ve Alvand adlı 2 savaş gemisi, Suriye'nin Lazkiye Limanı'na demirlemiş bulunuyor. Süveyş Kanalı'ndan geçerek Akdeniz'e çıkan savaş gemilerinin Suriye'nin askeri limanının da bulunduğu Lazkiye'de bir karşılama töreni düzenlenmişti. Yabancı basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmeyen karşılama töreninde her iki ülkenin milli marşları çalındı. Suriyeli üst düzey askeri yetkililerinde bulunduğu karşılama töreninde İran'ın Şam Büyükelçisi Ahmet Musevi de katıldı.

İran’ın Süveyş Kanalı üzerinden savaş gemilerini Suriye’ye göndermesi İsrail tarafından tepki görmüş, Telaviv yönetimi gemilerin geçişini ‘provokasyon’ olarak değerlendirmişti.

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin hemen ardından İran’ın Mısır’ın onayını alarak Süveyş Kanalı üzerinden savaş gemilerini Suriye’ye göndermesi, yeni Mısır yönetiminin izin verip vermeyeceği yönünde nabız yoklamanın yanı sıra bir gövde gösterisi olarak da değerlendiriliyor.

Öte yandan Suriye'de yayınlanan ChamPress haber sitesinin dün duyurduğu habere göre İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Habibullah Sayyari ve Suriye Deniz Kuvvetleri Komutanı Talib El Bari iki ülke arasında donanma alanında işbirliği protokolü imzaladı. Protokolün Süveyş Kanalı üzerinden geçerek Lazkiye Limanı'na ulaşan "Khark" isimli savaş gemisinde imzalandığı belirtildi.

İran İslam devriminin gerçekleştiği 1979 tarihinden bu yana ilk kez Akdeniz'e geçen İran Donanmasına ait Kharg gemisi, 33 bin ton ağırlığında bir lojistik destek gemisi ve içinde 250 personel ile 3 helikopter bulunuyor. Alvand adlı firkateynin ise denizden denize füzeler ve torpil taşıdığı belirtiliyor.

ABD GEMİLERİ DE LİBYA YOLUNDA

Bu arada Pentagon'dan yapılan açıklamada Libya'da iç savaş çıkma ihtimaline karşı savaş gemilerinin Akdeniz'e kaydırıldığını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney ise Libya lideri Muammer Kaddafi için "sürgüne gönderilmenin de seçeneklerden biri olduğunu" söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Carney, gazetecilerle sohbet toplantısında, Kaddafi'nin, Beyaz Saray'ın sürgüne gönderilmesine olanak sağlamaya yardım edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine, "Sürgün de tabii ki seçeneklerden biri" dedi.

Ancak, ABD'nin bu konuyla ilgili yardım edip etmeyeceği konusunu tartışamayacağını belirten Carney, ABD ve müttefiklerinin Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturup oluşturmamayı görüştüklerini kaydetti ve Libya'ya yönelik hala her seçeneğin masada olduğunu tekrarladı.

Libya'daki muhalif gruplarla iletişim halinde olduklarını ifade eden Carney, "Libya'da halkın isteklerini karşılayan ve haklarına saygı gösteren bir yönetimin gelmesi için çalışanlara aktif olarak ulaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Gazetevatan
Eklenme tarihi: 01.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AFRICA MARINE COM..
 DALYAN Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 ÖZSTAR Denizcilik
 IEC Denizcilik
 İMAMOĞULLARI deni..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 AMATUSA Denizcili..
 AKMAR Denizcilik
 SAROS Dalgıçlık H..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim