Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Nükleer Kıyamete 24 saat kaldı!
Japonya'yı bir hafta önce vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide hasar gören Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali'nde zamana karşı yarış sürerken, Japonya tehlike seviyesini 4'ten 5'e çıkardı. Çernobil faciasında seviye 7'ydi.

Fukuşima Nükleer Santrali'nde 3’ü erime noktasına gelen, biri yanan, 2’si de ısınan 6 arızalı nükleer reaktörle mücadele edecek 70 cesur mühendis ve teknisyen kaldı. Japonya Başbakanı Naoto Kan, her ne pahasına olursa olsun, 70 teknisyenin mücadeleye devam etmesini istedi.

NÜKLEER ERİME NEDİR?

Reaktörlerde, kazan adı verilen çelik korucular içinde aşırı ısınan uranyum çubuklarını deniz suyuyla soğutma çalışmaları devam ediyor. Nükleer yakıt soğutulamaz ise, çelik kazanlar eriyecek. Patlama yaşanan 3 reaktörde de yarı yarıya erime yaşandığı son patlayan reaktörde ise tehlikeli çatlaklar meydana geldiği açıklandı.

SANTRALDE NELER OLUYOR?

6 reaktörü bulunan dev santraldaki son durum şöyle: 3 ve 1 nolu santrallar cumartesi ve pazartesi günü birer gün arayla havaya uçtu, radyasyon sızıntısı başladı. 2 nolu santral ise Türkiye saati ile dün sabah patladı, nükleer yakıtı koruyan çelik kazanda büyük çatlak oluştu, aynı anda aylar önce bakıma alınması nedeniyle durdurulan 4 nolu santraldan çıkartılan nükleer atık, soğuma havuzunda alev alarak yandı. Son iki santralda da ısı yükseliyor.

ÇERNOBİL GİBİ OLACAK MI?

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), Fukuşima Daiiçi’deki vaka seviyesinin, Uluslararası Nükleer ve Radyolojik Durum Ölçeği’ne göre 5’e yükseltildiğini bildirdi.

En yüksek seviyesi 7 olarak kabul edilen Uluslararası Nükleer ve Radyolojik Durum Ölçeği’ne göre, Çernobil’deki patlamanın büyüklüğü de 7 olarak kabul ediliyor.

Fukuşima'daki seviyenin, ABD’de Three Mile Island’da 1979’da meydana gelen nükleer kazayla aynı seviye olduğu belirtildi.

TEKNİSYENLER NE YAPIYOR?

Santralinde bir felaketi önlemeye çalışan mühendisler, yakıt çubuklarındaki aşırı ısınmanın engellenmesi için soğuk su akışını yeniden sağlamaya uğraşıyor.

Santralin işletmecisi olan Tokyo Elektrik şirketinden bir yetkili, enerji kablosunun çekilmesinin ne zaman tamamlanabileceğinin henüz bilinmediğini, dün sabah helikopterle su boşaltma ve itfaiye araçlarıyla soğutma suyu püskürtme çalışmaları başlatıldığı için, kablo çekme çalışmasına ara verildiğini belirtti.

TEK ÇARE BETONLA KAPATMAK

Tokyo Elektrik şirketinden mühendisler, radyasyon sızıntısının durdurulması için tek çarenin santrali kum ve betonla kapatmak olabileceğini açıkladı. Bu yöntem 1986'daki Çernobil felaketinde de uygulanmıştı.

ÖLÜLER BULUNAMAYACAK

Resmi rakamlara göre, 6 bin 405 kişinin öldüğü, 2 bin 409 kişinin yaralandığı felakette kaybolanların sayısıysa 10 bin 259. Japon yetkililer dev dalgaların denize sürüklediği cesetlerin çoğunun bulunamayacağını belirtti.

Posta


Eklenme tarihi: 18.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANADOLU Kimyasal ..
 PASİFİK Denizcili..
 KARADENİZ Yatçılı..
 ULUÇAY Yatçılık
 DENTA Denizcilik
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 B.A.S.K
 ESENKIYI Denizcil..
 CSM Denizcilik ve..
 FAAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim