Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Rusya 'Korsanlarla Mücadele Filosu' kuracak
Rusya 2013 yılına kadar Hint Okyanusunda "Sivil Gemi Koruma Bölge Komutanlığı" adı altında korsanlarla mücadele filosu kuracak. Donanma Baş Karargahından aldığımız bilgilere göre yeni filonun temelini Karadeniz Donanmasına bağlı gemiler oluşturacak.

Gözlemcilere göre zamanımızda korsanlık, bir nevi uluslararası girişimcilik haline gelmiş. Uydu seyyar sistemleri ve en modern teknoloji kullanan ve epeyce tecrübe sahibi korsanların, takip ettikleri gemi rotasını kolayca tespit etmesi bunun ispatıdır. Rus 'Sovkomflot' gemicilik şirket yetkilileri, korsanlığın hala hafife alındığından yakınıyor. Şirketin yaptığı hesap, Aden Körfezi ile Afrika Boynuzu bölgesindeki korsanlık olaylarının dünya ekonomisine verdiği zararın 12 milyar dolar civarında olduğunu gösteriyor. 2011'in ilk iki ayı zarfında o bölgede 87 olay oldu, 13 gemi kaçırıldı, 200'ü aşkın kişi rehin alındı. Toplam olarak 700 denizci fidye ödenmesi beklemek zorunda.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvede'in verdiği talimat uyarınca Rusya'nın dört donanmasına ait gemiler Aden Körfezinde sıra ile nöbet tutuyor. Bugünlerde 'Admiral Vinogradov' adlı büyük denizaltısavar geminin liderliğinde Pasifik Donanmasına ait gemiler devriyede.

Yeni filonun prototipi, Sovyet zamanında kurulan 5'nci Akdeniz filosu ve 8'nci Hint Okyanusu filosu olacak. İleride Rus gemileri problemli bölgede sürekli kalacak. Sovyetler Birliğinin Akdeniz üssü olarak kullandığı Tartus limanı konusunda Süriye ile görüşmeler sürüyor. Yeni filo, üç fırkatiyen, bir yakıt ikmal gemisi ve kurtarma römorköründen ibaret olacak.

Faliyet alanını sürekli olarak genişleten korsanlarla tek bir devletin baş etmesi zor. Rusya Bilimler Akademisi Devlet ve Hukuk Araştırma Enstitüsünden Deniz Hukuku uzmanı Vasiliy Gutsulyak, Gene de Moskova'nın aldığı kararın önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Korsanlar da devamlı taktiğini yeniliyor. Korumaya muhtaç bölge çok geniş. Bir tek devlet, bütün gemilerini seferber etse de istikrarı temin edemez. Bunula beraber Rusya'nın kararının yararı var, sanıyorum. Ama bütün deniz ülkeleri çabalarını birleştirmeli. En iyisi, korsan karşıtı bir koalisyon kurmak (ses bitti).

Gözlemcilere göre yeni Rus filosu, gemicilik korumakla yetinmeyecek. Rusya, politik açıdan gergin olan o bölgede varlığını göstermeye çalışıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika devrimlerle sarsılırken NATO'nun Libya'yı bombalaması, Libyalıları korsanlığa itebilir. Nüfuz alanlarının yeniden paylaşılıdığı o bölgede Rus filosunun hazır bulunması, kimi ateşli kafaları soğutabilir.

http://turkish.ruvr.ru

Eklenme tarihi: 25.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 EDITH Yatçılık
 ANTMARİN A.Ş
 JEDI Yacht
 ASPET Gemi
 REGENCY Ship
 TAMİ Denizcilik
 SARP Turizm
 NUR Denizcilik
 LİDER Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim