Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Piri Reis, denizciliğe yelken açtırıyor
İlk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis, geçen yıl tüm Türkiye'de ilk üçte tercih edilen üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı. Hedef denizcilik eğitiminde dünya birinciliğine yükselmek.

Uluslararası deniz adamları yetiştirmek ve Türk denizciliğini dünya platformunda en üst düzeye çıkarma misyonunu üstlenen Piri Reis Üniversitesi (PRÜ), eğitim sistemi ile sadece Türk denizciliğine değil dünya denizciliğinde lider olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İngilizce eğitim, burs imkanları ve uluslararası alanda iş bulma garantisi veren Piri Reis Üniversitesi, girişim odaklı stratejileriyle bir 'Dünya Denizcilik İhtisas Üniversitesi' olmayı hedefliyor. Piri Reis Üniversitesi'nin diğer vakıf üniversitelerinden, IMEAK DTO (Deniz Ticaret Odası) Üniversitesi olarak farklılaştığını anlatan PRÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, "Denizciliğin her alanında eğitim veren tüm eğitim kuruluşlarını TÜDEV aracılığı ile destekleyen PRÜ aynı eğitimi veren üniversiteleri vakıf/devlet ayrımı yapmadan destekliyor. Şimdiye kadar PRÜ, Türkiye ve KKTC'de Galatasaray, Lefke, Kocaeli, Girne Amerikan, Rize, Zirve, Toros Üniversiteleri'ne Türk denizcilik eğitiminin kalitesinin yükselmesi için yardım yapıyor" dedi. Sağ, yeni kampusta simulatör, laboratuvar, altyapı tesislerini bölgenin diğer üniversitelerinin ortak kullanımına açacaklarını ifade etti.

MEZUNLARA İŞ GARANTİSİ

Üniversitenin mezunlarının, Türkiye'de ve dünyada çok cazip maaşlarla iş garantileri bulunuyor. PRÜ'nün diğer bir ayrıcalığı ise sektör üniversitesi olması nedeniyle eğitimi klasik dershanelerde değil, tersane, gemi gibi uygulamalı ortamlarda yapabilme imkanına sahip olması. PRÜ'de eğitim, tersane- PRÜ işbirliği ile ilk sınıftan itibaren uygulamalı olarak yapılıyor.

Geniş burs olanağı

Verilen burs oranının yüzde 50 olduğu PRÜ'de eğitim gören öğrencilerin yarısı yüzde 25, diğer yarısı da yüzde 100 varan oranlarda burs alma imkânına sahip. PRÜ ayrıca öğrencilerine yemek ve kitap parası da veriyor. PRÜ, IMEAK DTO'nun desteğiyle 2012- 2013 eğitim öğretim yılında yeni kampusuna kavuşacak. Yatırım maliyeti 50 milyon dolar olacak kampus, Tuzla'nın Marmara sahilinde yaklaşık 30 dönümlük arsa üzerinde 50 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kampus ayrıca uluslararası yeşil bina sertifikası BREEAM LEEDS akreditasyonuna da sahip.

Hedef dünya birinciliği

2012-2013 eğitim-öğretim yılını orta dönemli 4 yıllık stratejik planın başlangıcı olarak gören PRÜ, öğrenci sayısını artırmayı hedefliyor. Üniversite'nin hedefleri arasında dönem başında 2 bine çıkarmayı planladığı öğrenci sayısını dönem sonunda 4000'li sayılara çıkartarak, öğrenci gelirleri ile mali özerkliğini elde etmek öncelik taşıyor. PRÜ, 2016-2023 uzun dönemli stratejik plan kapsamında ise kendi önderliğinde Türkiye'nin IMO'da anahtar, kural yapıcı 8-10 ülke arasında olmasını ve Türk Denizcilik Eğitimi'nin dünyada kalite ve sayısal değerler açısından birinci sıraya yükseltilmesini hedefliyor. Üst düzey denizcilik üniversiteleri kuruluşu IAMU Onursal Üyesi de olan olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Sağ, üniversitelerinin dünya denizciliğinde geçerli olan birleşik ve ikili diploma vererek dünyanın saygın üniversiteleri arasında olduğunu söyledi.

Sabah (Yaşar Özay)


Eklenme tarihi: 31.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA Tanker İşlet..
 AKUA MARİN A.Ş.
 BEREM Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 TUAN Denizcilik
 AKASYA DENİZCİLİK
 DETEK Deniz Tekno..
 TOPKAPI GROUP
 C-M Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim