Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ERGO, yat sigortacılığında fark yaratıyor
Hasar ve Nakliyat’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Karataş, ERGO Sigorta’nın sunduğu ürün ve hizmet kalitesiyle yat sigortacılığında fark yarattığını açıkladı.

Denizlerde yaşanabilecek tüm risklere karşı yat sahiplerine tam güvence sağlayan ERGO, 2010 yıl sonunu 1.771 tekne poliçesiyle kapattı. ERGO Sigorta, 2011 yıl sonunu 3 binin üzerinde, 2012 yıl sonunu ise 4 bin tekne poliçesiyle kapatmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan ERGO Sigorta Hasar ve Nakliyat’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Karataş, “ERGO olarak son yıllarda elde ettiğimiz başarı, ürün ve hizmet kalitesine verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır. Tekne prim istihsali olarak 2010 yılı sonunda, sektör 12’nciliğinden 7’nciliğe, tekne poliçe sayısı olarak ise sektör 6’ncılığından 3’üncülüğe yükselerek oldukça hızlı bir ivme kaydettik. Yakaladığımız bu hızlı yükseliş ile 2012 yılında bu alanda fark yaratmayı hedeflemekteyiz. Bu hızlı yükselişte katıldığımız fuarların, yarışların ve sponsorluk çalışmalarının ciddi katkısı oldu ve olmaya devam edecek. Her yıl İstanbul, Bodrum, Marmaris ve Göcek’te düzenlenen çeşitli organizasyonlarda yer alıyoruz, sponsorluk çalışmaları yaparak desteğimizi gösteriyoruz” dedi.

ERGO GÜVENCESİ FARK YARATIYOR

Karataş, ERGO’nun yarattığı fark ile ilgili detayları dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “ERGO’nun sağladığı en büyük fark her şeyden önce güven. ERGO’nun arkasında büyük bir grup var ve bu ERGO’ya ciddi anlamda güç katıyor. Çok avantajlı ve tekne sahiplerinin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak özelliklere sahip bir ürün hazırladık; primlerimiz oldukça uygun, yurt dışı şirketlerin bile rekabette zorlanacağı primlerle ürünümüzü müşterilerimize sunmaktayız.”

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden ERGO Insurance Group’un, Avrupa ve Asya’da 30’dan fazla ülkede 50 binden fazla çalışanıyla kurumsal ve bireysel alanda özelleştirilmiş sigortacılık çözümleri sunduğunu belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “ERGO Sigorta, ERGO Insurance Group’tan aldığı uluslararası finansal gücü, farklı alanlardaki sigorta ihtiyaçlarını karşılayan geniş ürün portföyü, müşteri odaklı yaklaşımı, hasar ödeme süreçlerindeki hızı ve tüm Türkiye çapında 13 Bölge Müdürlüğü ve 1500’e yakın acentesiyle hizmet vermektedir.”

ÇOK İYİ BİR TEKNİK EKİP VE GÜÇLÜ ACENTE AĞI

ERGO’nun çok iyi bir teknik ekip ve güçlü acente ağıyla sektörde fark yarattığını ifade eden Karataş, “Avrupa ve dünya sigortacılığına eşit ve hatta bazen daha yüksek teminatlar ve daha iyi ürünler ile sigortalılarımıza hizmet veriyoruz. Yat sigortacılığında etkili olan acentelerin ERGO’ya katılmasının da bu yükselişe ciddi katkısı olmuştur. Bu konuda uzman, denizle ilgisi olan, bilgili ve müşteri grubunu iyi tanıyan acentelerin ERGO sigortayı tercih etmesi bize güç katmaktadır” diye konuştu.

“ERGO, tekne sigortalarında uzman kadrosu ile sigortalılarına hem doğru risklerini sigorta kapsamı altına aldığını garanti etmektedir, hem de en iyi fiyatı sunmaktadır” diyen Karataş, garanti ettiği sigorta kapsamı ile uyguladığı en iyi fiyatın arkasında ERGO’yu destekleyen güçlü reasürörlerin de büyük önemi bulunduğunu sözlerine ekledi.

ERGO, YARIŞ VE YARIŞ TEKNELERİNE DE SPONSOR

ERGO Sigorta’nın birçok yarış ve yarış teknesine sponsor olarak Türk yelkenciliğine ve yelken sporuna verdiği önemi ve desteği gösterdiğini de kaydeden Karataş, “Yarışçıların hep yanında olmayı ve onlarla birlikte aynı heyecanı yaşamayı amaçlayan ERGO, 2010 yılında gerçekleştirdiği sponsorluk çalışmalarını 2011 yılında da devam ettirmektedir. Bu sponsorluk çalışmaları arasında Göcek Yelken Yarışları ana sponsorluğu, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü’nün (MIYC) düzenlediği yarışlar, Sabine Dedeoğlu ve Vedat Tezman tekne sponsorlukları, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) Fahir Çelikbaş Kupası bulunmaktadır” diye konuştu.

Acentelerimizin katkısı büyük

ERGO’nun yat sigortacılığındaki başarısında yat sigortacılığında etkili olan acentelerin ERGO’ya katılmasının ciddi etkisi olduğunu kaydeden Cengiz Karataş, “Bu konuda uzman, denizle ilgisi olan, bilgili ve müşteri grubunu iyi tanıyan acentelerin ERGO sigortayı tercih etmesi bize güç katmaktadır” dedi.

Tekne sigortası hangi risklere karşı koruma sağlar?
Tekne sigortasının teminatlarının oldukça kapsamlı olduğunu belirten Karataş, şöyle konuştu: “Tekne sahipleri gerçekleşebilecek her türlü riske karşı teknelerini koruyabiliyor. Teminatlardan bahsetmek gerekirse; deniz kaza ve tehlikeleri (fırtına, çatma, çarpma, oturma), korsanlık, yangın, deprem, volkanik patlama, yıldırım, hava taşıtları ile temas, sigortalının, yat sahiplerinin veya yat işletmecilerinin gerekli özeni göstermiş olmasına rağmen yatta meydana gelen kayıp ve hasarları, kumanya, yakıt, donanım, ekipman ve makinelerin yata alınırken, yat içindeki yerleri değiştirilirken veya yattan indirilirken olabilecek kaza, infilak, kötü niyetli hareketler (kaptan ve gemi adamlarının barataryası dahil), yatın ve/veya servis botlarının tümüyle çalınması vb. birçok teminatı içermektedir.”

Sigortacıgazetesi


Eklenme tarihi: 01.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAS Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 A1 Denizcilik
 TEMEL Kum Çakıl v..
 AVRASYA Dentur
 BUTONİ A.Ş.
 EŞMELER Tarım Ltd..
 GMARİN
 COBRA Yachting-Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim