Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Cennet Koyda çürüyen Tanker sorun oldu
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü'nde iki yıl önce Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından seferden men edilen 35 metre uzunluğundaki akaryakıt tankeri 'Efe-1' karaya oturdu. Kaderine terk edilen tankerin çevre ve deniz kirliliği yarattığını belirten çevreciler, sezon öncesinde başka bir yere götürülmesini istedi.

İki yıl önce Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, akaryakıt satarken deniz ticaret yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle seferden men edildikten sonra Güvercinlik'te karaya oturan 35 metre uzunluğundaki 'Efe-1' adlı tanker kaderine terk edildi. Bodrum Yurttaş İnisiyatiif Sözcüsü Ayhan Karahan, tankerin iki yıldır karaya vurmuş halde beklediğini ve çürüdüğünü belirtti. Bu tarz ticari gemilerin koya demirleyerek hem denizi hem çevreyi kirletmelerine izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Karahan, "Bunlar limanlarda barındırılmalı. Geminin kısa sürede alınmaması durumunda eylem yapıp, resmi makamları göreve davet edeceğiz. Aksi takdirde davrananlar hakkında ise Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Çürümeye başlayan tekne ile ilgili olarak Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme de, bir yıl önce Bodrum Kaymakamlığı'na yazı ile geminin çürümeye başladığını, deniz ve çevre kirliliği yarattığını ilettiklerini söyledi.

Güllük Liman Başkanı Türker Kutlu da yasal işlemlerin yapılması ve geminin bağlı bulunduğu şirkete kaldırılması yönünde tebligatlar yapılmasına rağmen bir gelişme olmadığını söyledi. Kutlu, "Deniz araçlarına mazot satan geminin kullandığı mazot ve dolum sistemi, Deniz Ticaret Yönetmeliği'ne uygun olmadığı için gemi Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından seferden men edilince kaderine terk edildi. Sahibi bulunan Marin Denizcilik Ltd. Şti. 'ne geminin alınması için gerekli tebligatı bir yıl önce yaptık ancak gemi alınmadığı gibi sahipleri de tüm çağrılarımıza yanıt vermedi" dedi.

'EKONOMİK SIKINTI' GEREKÇESİ

Marin Denizcilik Ltd. Şti. 'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Erdemir, geminin mazot satarken seferden men edilmesinin ardından ekonomik sıkıntılar nedeniyle başka bir yere nakil durumunun olmadığını belirtti. Erdemir, "Sahil Güvenlik seferden men edince dava açtık ve dava devam ediyor. Ancak şu anda gemiyi alıp başka bir yere götüremiyoruz. Ayrıca koyda kıyıda bağlı bulunan geminin kimseye zararı yok. Gemi iddia edildiği gibi kaderine terk edilmedi. Güvercinlik Köyü'ndeki balıkçılar gemi ile yakından ilgileniyor. Çünkü içerisinde çevre kirliliği yaratacak mazot veya sintine gibi maddeler yok. İstanbul'da Ahırkapı'da ve birçok kıyıda kenara atılmış onlarca tekne var. Neden kimse onlara bir şey demiyor? Ayrıca İl Özel İdare Müdürlüğü ile Deniz Ticaret Odası tarafından geminin Gökova'da çevre temizliği amacıyla kullanılması ile ilgili yapılan bir teklif var. Bu teklifi iki hafta içerisinde karara bağlayıp gemiyi şikayet eden çevrecilerin amacı doğrultusunda yani, koyların temizliğinde kullanacağız" diye konuştu.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 28.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ



BU GEMİLERİ ÇÜRÜMEYE TERKETMEKTENSE ONLARI İŞLETMEYE VERMİYORLARSA TUTUKLAYAN MAKAMLARCA ÇALIŞTIRILMASI TARAFTARIYIM.ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMESİ HİÇDE HOŞ DEĞİL.ASKERDE ÇÜRÜMEYE TARKEDİLMİŞ TANK GİBİ.SAYGILARIMLA

Yazan: Recep Gülay - 2.05.2011 10:07:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UĞUR Den. San. Lt..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 BERRGANİ Denizcil..
 BODUROĞLU Denizci..
 K-S Denizcilik Lt..
 ŞAHPET Denizcilik..
 CİNER Marine Ters..
 KAŞ Diving
 ROTA Gemi
 TGS Shipping Serv..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim