Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Vale' dünyanın en büyük demir cevheri gemisini teslim aldı
Brezilya merkezli demir cevheri devi Vale SA, dünyanın en büyük demir cevheri nakliye gemisini teslim aldığını duyurdu. Güney Kore'de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co tarafından yapılan geminin kapasitesi 400.000 mt.

Vale'den yapılan açıklamaya göre, "Vale Brasil" adındaki yeni gemi, şirketin 748 milyon $'lık yatırımla, Güney Kore tersanesine sipariş ettiği yedi adet demir cevheri nakliye gemisinden ilki. Vale ayrıca Çin'deki Rongsheng Shipbuilding and Heavy Industries tersanesine her biri 400.000 mt kapasiteli 12 adet geniş ebatlı demir cevheri nakliye gemisi sipariş verdiğini de açıkladı. Çin tersanesinde üretilecek bu gemilere yapılan toplam yatırım 1,6 milyar $.

2010 yılında, Vale'nin demir cevheri üretiminin %60'ı Asya'ya gönderildi. Asya'ya demir cevheri sevkiyatı yapan diğer ülke ise Avustralya oldu. Brezilya'dan Vale'nin en büyük müşterisi olan Çin'e demir cevheri navlun maliyetleri genellikle Avustralya ile Çin arasındaki navlun maliyetlerinin iki misli civarında yer alıyor.

Vale'nin pazarlama, satış ve stratejiden sorumlu genel müdürü Jose Carlos Martins konuyla ilgili açıklamasında "Kendi filomuz ve kiralık gemilerimizle navlun fiyatlarındaki dalgalanmaya bağlı riskleri azaltmayı hedefliyoruz. Fiyatlardaki dalgalanma navlun maliyetlerinin yanı sıra, demir cevheri fiyatlarına da etki ediyor. Yeni gemilerin faaliyete geçmesiyle birlikte navlun ve demir cevheri fiyatlarındaki istikrar hem Vale hem de çelik sektörü müşterileri için yararlı olacak" dedi.

19 adet geniş ebatlı, 362 metre uzunluğunda ve 65 metre genişliğinde demir cevheri nakliye gemisinin yanında Vale, aynı boyutlarda, yalnızca armatör iş ortaklarıyla uzun süreli kontratlarda hizmete sokacağı 16 adet gemi daha alacak. Vale'nin açıklamasına göre sipariş ettiği 35 adet geminin teslimatları 2011 ve 2013 yılları arasında yapılacak.


Kaynak: SteelOrbis
Eklenme tarihi: 14.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGAZ A.Ş.
 LORİ Denizcilik
 NNC Shipping. co.
 MOST Denizcilik
 ONEY Denizcilik G..
 STFA Deniz İnşaat
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 TUNCMETE Denizcil..
 AREL Denizcilik
 MALATYA Belediyes..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim