Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Para basacak proje için devler kapışacak
Galataport ile birlikte İstanbul'un çehresi de değişecek. Yaklaşık 1 kilometrelik alanın Beyoğlu ile bağlantısı sağlanacak Son teklif verme tarihi 24 Ağustos olan ihalede denizciler ve müteahhitlerin kapışması bekleniyor. Yabancılar da ihale için hazır.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin gecikmeli de olsa çıktığı Galataport ihalesinde devler kapışacak. Başından beri projeyi takip eden denizciler ihale süresini incelemeye alırken, Türkiye'nin ünlü müteaahhit şirketlerinin yanısıra yabancılar da hazırlıklara başladı. İstanbul Salıpazarı-Karaköy Kruvaizyer Liman Turizm Ticaret Kompleksi'nin (Galataport) yap-işlet-devret modeliyle yapımı için önceki gün ihale ilanına çıkıldı. Projenin süresi 3 yıl yatırım, 46 yıl işletme süresi olmak üzere toplam 49 yıl olarak belirlendi. İstanbul'un çehresini değiştirecek ve 24 Ağustos günü ihalesi sonuçlandırılacak projenin 300-400 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Proje ile Eminönü yarımadası, Salıpazarı, Tophane ve Beyoğlu'nu içine alacak proje ile turistik bir bölge oluşturulması hedefleniyor. Galataport'a en yoğun ilginin Salıpazar'ındaki en yakın komşudan gelmesi bekleniyor. TOBB Başkan Vekili Halim Mete ihale sürecinin başlamasının oldukça sevindirici olduğunu ifade ederek, "Bu proje için Deniz Ticaret odası büyük emek sarfetti" dedi. Mete, şu an ihale için denizcilerin özel bir konsorsiyumun oluşturulmadığını dile getirerek, "Ancak bu oluşturulmayacak demek de değil" derken Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel de denizcilik sektöründe bir konsorsiyumun oluşmasının mümkün olacağına işaret ediyor.

AKFEN: DOSYA ALIRIZ

Denizcilerin aksine Akfen'in patronu Hamdi Akın oldukça net bir ifade ile, "Proje ile ilgiliyiz, gidip dosya alacağız" dedi. Bu arada Akfen'in yanısıra aralarında Alarko'nun da bulunduğu diğer müteahhitlik şirketlerinin de Galataport'a ilgi gösterdikleri öğrenildi. Daha önce ihale gündeme geldiğinde geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz işadamı Sakıp Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Cem Uzan, Rahmi Koç ve Mehmet Emin Karamehmet, Denizcilik işletmelerinden proje ile ilgili bilgi almışlardı. Yerli isimlerin yanı sıra Norwegian Cruise ile Royal Carribean Cruise Line gibi yabanc şirketlerin de Galataport için uzun bir süredir hazırlandıkları biliniyor.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 12.06.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İLKE Denizcilik
 SINKO Internation..
 ÇAYELİ Shipping L..
 MARİN Römorkör ve..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 KALAMIŞ Denizcili..
 AVRASYA Dentur
 DELTA Marine Yach..
 IBC Güler Dış Tic..
 ARAS Gemi Kurtarm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim