Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yılda 40 Milyon metreküp zehirli atık Karadeniz'e akıyor
Samsun'da düzenlenen Karadeniz Koruma Alanları Konferansı'nda konuşan Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Genel Müdürü Akşit Özkural, yılda 40 milyon metreküp zehirli atığın Karadeniz'e aktığını söyledi. Özkural, nüfusu kalabalık olan yerlerde ileri biyolojik atık arındırma tesislerinin yapılması gerektiğini belirtti.

TURMEPA tarafından 'Karadeniz için çok geç olmadan' sloganıyla düzenlenen Karadeniz Koruma Alanları Konferansı Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi. İki gün devam edecek toplantının ilk gününde açılış törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Menengiç, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Konferansın açılış bölümünde konuşan TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, Türkiye'nin ve Karadeniz'e komşu ülkelerin giderek büyüyen bir sanayi ivmesine sahip olduğunu söyledi. Özkural, "Sanayi çok güzel. Birçok kimsenin ekmek kapısı. İlerlemenin de ana lokomotifi. Fakat yılda 40 milyon metreküp zehirli atığın bu kapalı havza denizine aktığını bilmeyen yok. Nüfusu kalabalık olan yerleşkeler ileri biyolojik atık arındırma tesisiyle donatılmak zorunda. Buna rağmen hem bizde hem de Karadeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerde kanalizasyonu olmayan veya çok yetersiz olan çok sayıda yerleşke var" diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut da yaptığı konuşmada Karadeniz'in dünyanın en kirlenen denizlerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Bulut, "Bütün Avrupa'nın kirini taşıdığı Tuna'nın Karadeniz'e akıyor olmasının yanında Kızılırmak, Yeşilırmak, Sakarya nehirleri de bu duruma katkı sağlıyor. Sadece Karadeniz içerisinde 60 bine yakın gemi trafiği var. Bu 60 bin geminin yıllık oluşturduğu atıkları düşündüğümüzde Karadeniz'in ne kadar kirliliğe maruz kaldığı ortaya çıkıyor" dedi.

Açılış bölümünün ardından devam eden konferansta, Romanya, ve Gürcistan'dan gelen bilim adamlarının da bulunduğu birçok akademisyen Karadeniz'de kirliliğin durumu ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Eklenme tarihi: 28.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURSAN
 YAĞCI Denizcilik
 ALTERNATİF Denizc..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 ALEYNA denizcilik
 KALKAVAN Group
 SANBER Denizcilik..
 DMY Denizcilik A...
 DENTAŞ Denizcilik
 NİKMARİNE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim