Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Ahlat Teknesine Kavuştu
Ulaştırma Bakanlığı tarafından iç sularda kullanılmak üzere yaptırılan 7 tekneden biri, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Van Gölü'ne indirildi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından iç sularda kullanılmak üzere yaptırılan 7 tekneden biri, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Van Gölü'ne indirildi.

Ahlat'a gönderilen, 30 yolcu ve 2 mürettebat kapasiteli, 13, 80 metre uzunluğunda, 4, 30 metre genişliğindeki teknenin suyla buluşması ilçede ilgiyle izlendi.

Teknenin suyla buluşmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Van Gölü'nün bölge için önemli bir turizm değeri olduğunu söyledi.

Çoban, şunları ifade etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ahlat'ı himayelerine almasıyla başlayan süreç, ilçemizde olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağladı. Ahlat'ın bir kültür, turizm merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu konuda ilgili bakanlıklardan birisi de Ulaştırma Bakanlığıydı. 30 kişilik, 25 mil süratli bu teknemizi, Ulaştırma Bakanlığımızın Denizcilik Müsteşarlığına sipariş vermiştik. Tekne yapımının tamamlanması yaklaşık bir yılımızı aldı. Allah'a şükürler olsun bugün, kazasız ve belasız bir şekilde, Ahlatımız bu yeni gezi teknesine kavuştu. Başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, özellikle de Ulaştırma Bakanlığı ve bakanlıkta hemşehrimiz olan Müsteşar Yardımcımız Sayın Suat Hayri Aka'ya teşekkür ediyorum. "

AHLAT VE VAN ARASINDA YOLCU TAŞIYACAĞIZ

Teknenin sadece Van Gölünde gezi amacıyla kullanılmayacağını belirten Çoban, bu tekneyle Ahlat ve Van arasında yolcu taşımacılığının da yapılması için, Van Valiliğiyle bir program hazırlayacaklarını kaydetti.

Çoban, şunları dile getirdi:

"Ahlat küçük bir ilçe. Ahlat, Türk tarihini, Türk mimarisini bağrında taşıyan bir merkez. Son dönemde özel sektörün de ilgi odağı olmaya başladık. Ahlat sadece kendini kurtarmıyor. Ahlat, Malazgirt'le Muş'u, Erciş Çelebibağ'la Van'ı ve Bitlis'i ayağa kaldıracak bir potansiyele sahip. Ahlat halkı böyle bir çalışmayı uzun süredir bekliyordu. Fakat sadece duygu, dilek ve temennide kalmıştı. Ancak 2011 yılı itibariyle, bu çalışmaların tamamı hayata geçmeye başladı. Yollarımızın yapılmasıyla, çevre düzenlemesine de başladık. Allah nasip ederse, 2011 yılında bölgenin yıldızı olacağız. "

Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Gemi Denetim Uzmanı Nihat Tozman ise, teknenin Denizcilik Müsteşarlığı tarafından inşa ettirildiğini söyledi.

Tozman, sözlerine şöyle devam etti:

"Gemimizde 450 iveco motor ve 25 kw jeneratör var. İlave olarak teknemizde mutfak, klima ve ilave olarak buzdolabı var. Bugün Ahlat'ta göle bıraktık. Seyir tecrübeleri henüz tamamlanmadı. Bir ay içinde seyir tecrübelerini tamamlayacağız. Bu seyir tecrübelerinde teknik şartnamede belirtilen özellikler sağlandıktan sonra, teknenin Denizcilik Müsteşarlığı tarafından kabulü yapılacak, daha sonra Bitlis Valiliği emrine teknemiz tahsis edilecek. Müsteşarlığımızın bu tipte yaptırdığı 8 adet tekne, çeşitli illere dağıtıldı. Bunlar, Burdur, Konya Beyşehir, Adıyaman, Gaziantep, Bingöl, Elazığ, Erzincan illerine dağıtılacak. Müsteşarlığımız ayrıca 13 tekne daha yaptırıp, iç sulara dağıtmaya planlamaktadır. "

Yapılan konuşmaların ardından Ahlat'a gönderilen tekne Van Gölü'ne bırakıldı.


Kaynak: Sondakika.com
Eklenme tarihi: 06.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Hayırlı olsun.İnsana ve insanlığa yapılan tüm çalışmaları uygun buluyorum.Hizmet edenlerden Allah razı olsun.Saygılarımla

Yazan: recep gülay - 8.06.2011 12:50:11




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEKNOMARİN Denizi..
 KURŞUN Denizcilik..
 GN GROUP
 CEVAHİR Kara ve D..
 HDR Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 YOROZ Agency
 TUNA Denizcilik
 BLUE DE NIMES
 KOCAELİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim