Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
700 ton kaçak akaryakıt ortada kaldı !
Polisin son 6 ayda yaptığı kaçak operasyonlarında ele geçirdiği 667 ton akaryakıt başına dert oldu. Rafineriler de, gümrük idareleri de almayınca, yakıt polisin elinde kaldı.

Polis'ten EPDK'ya: Kaçak akaryakıtı ne yapayım?

Polis, son 6 ayda ele geçirdiği 667 ton kaçak akaryakıtı rafineriler ve gümrükler almayınca Enerji Piyasası Üst Kurulu'ndan görüş istedi.

Son altı ayda art arda yapılan operasyonlarda ele geçirilen 667 ton kaçak akaryakıt polisin başına dert oldu. Türkiye'nin çeşitli yerindeki operasyonlarda ele geçirilen kaçak akaryakıtı polis nereye koyacağını bir türlü karar veremedi. Kaçak akaryakıtı ne gümrük, ne rafineri, ne de başka kurumlar, almayınca, emniyet güçleri son çare olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan görüş istedi: "Bu yakıtı ne yapacağız?" Emniyet Genel Müdürlüğü, diğer kurumlarla birlikte, özellikle Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Romanya ve körfez ülkelerinden getirilen kaçak olarak satan organize suç örgütlerine yönelik ortak operasyonlar düzenlendi. Yetkili cumhuriyet savcılıklarının talimatlarıyla Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Konya, Kocaeli, Bursa, Mersin, Sakarya, Eskişehir'de 22 Mart 2005'de eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda toplam 34 zanlı, sahte evrak, sahte mühür başka firmalara ait izin belgeleri, çeşitli petrol türevleri, altı adet ruhsatsız silah ile birlikte yakalandı. Zanlılardan 25'i mahkemeye sevk edildi ve dokuzu tutuklandı. Son altı ayda gerçekleştirilen 114 ayrı operasyonda 191 şüpheli yakalandı ve toplam 667 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Kaçak akaryakıt nerede yakalandıysa içinde akaryakıt bulunan araca da el kondu. Ele geçirilen kaçak akaryakıtla ilgili bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Yakaladığımız kaçak akaryakıt elimizde kaldı. Çünkü gümrükler teslim almıyor. Kaçak benzin rafinerilere teslim edilmesi gerekirken rafineriler de almıyor. Gemilerde ele geçirilen akaryakıtı Denizcilik Müsteşarlığı'na bağlı limanların teslim alması gerekirken onlar, 'yerimiz yok' diyerek teslim almadı. Kaçak akaryakıt polisin elinde kaldı ve başımıza dert oldu" diye konuştu.

Eklenme tarihi: 20.06.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 ELDAŞ Gemicilik
 CVS Denizcilik
 FENER Denizcilik
 DEN-TA Denizcilik
 MULTISERVICE Ship..
 KARAS Denizcilik
 MİRA Denizcilik
 ERŞEN Denizcilik
 MASTER Petrol
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim