Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Özgürlük Filosu, 10 gemi ile Gazze'ye hareket edecek
Yunanistan’ın başkenti Atina bir basın toplantısı düzenleyen “Gazze’ye Özgürlük Filosu-2” organizatörleri, 10 gemi ve 22 ülkeden 400 civarında aktivist ile birlikte Perşembe yada Cuma günü Gazze’ye hareket edeceklerini açıkladı.

Atina’da bir basın toplantısı düzenleyen Özgürlük Filosu-2’ye destek veren çoğunluğu Avrupa ülkelerinden temsilciler, 400 civarında aktivisti taşıyacak gemilerde yazar ve sanatçıların yanı sıra İspanya, Kanada, Amerika, Yunanistan, İsveç, İtalya, Norveç, Türkiye ve Latin Amerika gibi ülkelerden aktivistler yer alacağını açıkladı. Basın toplantısına çok sayıda basın mensubu, 1982 yılında ABD'nin en önemli gazetecilik ödülü olarak kabul edilen Pulitzer'e layık görülen Afrika asıllı Amerikalı yazar Alice Walker, Avrupa’dan sosyal demokrat, yeşiller ve işçi partilerinden temsilciler katıldı.

Basın toplantısının ardından “Yunan hükümetin 6 geminin hareketine izin vermediğine” ilişkin bir soruyu cevaplandıran Yunan organizatörlerin temsilcisi Prof. Vassilis Pissias, “6 geminin yasaklandığına ilişkin böyle bir bilgiye sahip değiliz. Bizi çok sıkı kontrollerden geçirdiklerini biliyoruz. Yunan hükümeti, baskılara rağmen gemilerin hareketine izin verecek. Eğer bu olmazsa size bilgi vereceğiz. Gazze’ye gideceğiz.” dedi.

“Perşembe yada Cuma günü 9 yada 10 gemi Yunanistan karasularından hareket etmiş olacak.” diyen Pissias, gemilerin tamamının Libya körfezinde buluşacaklarını söyledi. “30 yada 50 gazeteci Filoda yer alacak” bilgisini veren Pissias, 50 civarında Yunan aktivistin Gazze’ye gidecek gemilerde yolculuk yapacağını söyledi.

Filoda İtalya-Hollanda-Belçika organizatörleri 1 , Amerika 1 , İspanya 1, Kanada 1, İrlanda 1, Yunan-İsveç-Norveç organizatörleri 1’i yük gemisi olmak üzere 2, Filistin diasporasından 1 ve Fransa’dan da 2 olmak üzere toplam 10 gemi yer alacak. İtalya limanlarından hareket edecek 2 İsviçre gemisinin daha filoya dahil olabileceği vurgulandı.

StarGündem

Eklenme tarihi: 27.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HUG Denizcilik
 LİDER Gemi San.Tu..
 VİLLA Denizcilik ..
 LCM ROTA
 ALASONYA Denizcil..
 SERPEN Shipping
 DESTİNA Deniz Taş..
 TEXPERT Teknoloji..
 ALESTA Denizcilik
 PAŞABAHÇE Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim