Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gazze Filosu organizatörleri Yunan hükümetinin teklifini reddetti
Atina hükümetinin planı filodaki yardım malzemesinin Yunan devletine ait gemilerle resmi kanallar üzerinden gönderilmesini öngörüyor.

Filodaki Amerikan bandıralı “Audacity of Hope” adlı teknenin mürettebatı, Washington’un hareket etmelerini önleyen Yunan hükümetine baskı yapması için açlık grevine gitme kararı aldı. .Gazze’ye yardım filosunun organizatörleri, Yunan hükümetinin teklifini reddetti. Atina hükümeti yardımı Birleşmiş Milletler nezaretinde kendi gemileriyle götürmeyi teklif etmişti.

Eylemciler bir yandan da Yunan hükümetinin, yola koyulmalarına engel olan yasağını aşmaya çalışıyor. Atina hükümetinin planı, eylemcilerin filosundaki yardım malzemelerinin Yunan devletine ait gemilere aktarılmasını ve Gazze’ye daha organize kanallar üzerinden taşınmasını öngörüyor. Yardım malzemelerinin bu şekilde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un ricası üzerine İsrail limanları üzerinden Gazze’ye sevk edilmesi amaçlanıyor.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, hükümetinin planını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü. Abbas’ın kabul ettiği plana göre yardım malzemeleri dağıtılırken, meşru Filistin devletiyle temaslar devam edecek. Plana İsrail de destek verdi.

Gazze 2007 yılında Filistin yönetiminden ayrılan Hamas tarafından yönetiliyor. Bölge o dönemden bu yana İsrail’in karadan ve denizden ablukası altında bulunuyor. Filistin’deki meşru el Fetih yönetimi bir süre önce Hamas’la anlaşmaya karar vermiş ve bunun ardından Mısır, Gazze’ye sınırdan uyguladığı ablukayı kaldırmıştı.

Öte yandan filodaki Amerikan bandıralı “Audacity of Hope” adlı teknenin mürettebatı, Washington’un hareket etmelerini önleyen Yunan hükümetine baskı yapması için açlık grevine gitme kararı aldı. Yunan yetkililer, önceki gün geminin 60 yaşındaki kaptanı John Klusmire’ı limandan izinsiz demir aldığı için tutuklamıştı.

Eylemciler kararı dün akşam Atina'daki Amerikan Büyükelçiliği önünde protesto etti.

İsrail, Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler, filonun uluslararası organizatörlerinden İsrail’in ablukasını yarmaya çalışmaktan vazgeçmelerini istedi.

Geçen yıl İsrail komandoları aynı konvoyda bulunan Mavi Marmara gemisinde dokuz Türk eylemciyi öldürmüştü. Daha önce filoya katılacağı bildirilen Mavi Marmara’nın daha sonra bu yılki eyleme katılmayacağı açıklandı.

Organizatörler Gazze’ye sekiz tekne ve iki yük gemisi göndermeyi amaçlıyor. Gemilerde aralarında siyasetçi, gazeteci, yazar ve dini liderlerin bulunduğu 300 eylemci yer alacak. Eylemciler Gazze ablukasının yasaları ve vicdani kuralları ihlal ettiğini savunuyor.

Geçen hafta filodaki iki geminin uskur ve uskur şaftına sabotaj yapıldığı açıklanmıştı. Filo organizatörleri sabotajdan İsrail'i sorumlu tutuyor.


Kaynak: Voanews
Eklenme tarihi: 04.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYKİM Petrolcülü..
 APM Denizcilik Na..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 KURUOĞLU Denizcil..
 HEDEF Shipping
 SARP Turizm
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 CEVAHİR Kara ve D..
 ADATEPE denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim