Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi Mühendisi'nin eşi ile sevgilisi arasındaki protokol
İzmir'de yaşayan 38 yaşındaki A.Y, gemi mühendisi kocası Z.Y'nin sevgilisi Ö.R'yi hakaret ve tehditten şikayet etti. Ceza davası sürerken kocasının sevgilisiyle kocasından uzak durması konusunda anlaşma yapan A.Y, mahkemeye bu anlaşmayı sunup, şikayetinden vazgeçti.

TEKLİFİ REDDETTİ

İzmirli evhanımı A.Y, bir çocuğunun babası, 43 yaşındaki eşi Z.Y'nin İstanbul'da kendisine bir sevgili bulduğunu, telefonundaki mesajlara baktığında öğrendi. Kocasının, İstanbul'a sık sık gitmesinden şüphelenerek cep telefonu kayıtlarından sevgilisi olan Ö.R'yi öğrenen A.Y, İstanbul'a gidip, kocasının sevgilisiyle konuştu. Ö.R'nin kocasının evli olduğunu bildiğini ancak aralarında boşanma davası olduğunu söylediğini ve ilişkilerini bu nedenle başladığını belirtip, onu sevdiğini söyledi. Bir çocuğunun babası olan Z.Y'le ile aralarında boşanma davası olmadığını anlatan A.Y, genç kadından kocasını aramaması, bırakmasını istedi. Ancak Ö.R, bu teklifi bu ilişkiye emek harcadığını belirterek kabul etmedi.

MESAJ GÖNDERDİLER

İstanbul'daki bu görüşmelerden sonra İzmir'e dönen A.Y, aramalarına devam eden Ö.R ile telefonda tartışmaya başladı. A.Y, en son atılan, tehdit ve hakaret dolu mesajlar üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Ö.R'den şikayetçi olduğunu belirtti. Yapılan soruşturma sonunda Ö.R hakkında, İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'iletişim yoluyla tehdit ve hakaret' suçundan dava açıldı. Geçmişte yaşananları şikayet dilekçesinde ayrıntılı şekilde anlatan A.Y, eşini peşini bırakmasını istediği Ö.R'nin kendisini tehdit etmeye başladığını, hakaret dolu mesajlar göndererek hayatını zehir ettiğini iddia etti.

TELEFON KAYITLARI

Eşi Z.Y'nin bu olaylara hiç karışmadığını belirten A.Y, kocasıyla arasında bir sorun olmadığını, sorunun bu kadının kocasının kafasına girmesine bağlı olarak başlayan ilişkiden olduğunu söyledi.

İstanbul'dan avukatıyla birlikte ilk duruşmaya katılan Ö.R, suçlamaları kabul ederken, tehdit ve hakaretlerin karşılıklı olduğunu iddia etti.

HAKİMİN SON KARARI

Ö.R, Z.Y. ile aralarındaki ilişkiyi duruşmada itiraf ederek, "Boşanmama konusunda direnen kendisi yüzünden bizim de ilişkimiz çok kötü yönde gidiyordu. Onun attığı mesajlara karşılık ben de ona mesaj attım. İstanbul'a kadar gelip beni bulan kişi de kendisidir. Hakaret dolu mesajları da ilk o başlattı. Suçlu varsa önce o sonra benim" dedi.
İlk duruşma sonunda, tarafların göstereceği tanıkların dinlenmesi ve telefon kayıtlarının GSM operatöründen istenmesine karar verildi.

A.Y. ve Ö.R ikinci duruşmaya anlaşma avukatları aracılığıyla anlaştıklarını ve uzlaştıklarını belirten protokol verdiler. A.Y ile Ö.R. arasındaki anlaşmaya göre, Ö.R, A.Y'nin eşiyle her türlü iletişime girmeyecek, onunla olan ilişkisini bitirecek, A.Y'de buna karşılık Ö.R. hakkında yapmış olduğu 'tehdit ve hakaret' şikayetinden vazgeçmiş olacak. Hakim, tarafların davanın uzlaşma yoluyla bitirilmesi konusunda anlaşmış olmaları nedeniyle konusuz kalan davanın sona erdirilmesine karar verdi.

Türk Ceza Kanunu'nda "uzlaşma"

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda Uzlaşma Müessesesi: Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlarda, şikayetten vazgeçmeden ayrı olarak kabul edilen bir müessese olan uzlaşma da, mağdurun uğradığı zararın herhangi bir şekilde karşılanması şartı aranmaktadır. Uzlaşma halinde, fail, suçtan zarar gören gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişisinin uğradığı zararın tümünü veya büyük bir kısmını ödemeyi veya gidermeyi üstlenmektedir.

YeniAsır (Ali Eyce)


Eklenme tarihi: 18.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 BERRAK Denizcilik
 DENAŞ Deniz Nakli..
 NİSA uluslararası..
 NAMAR Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 LARA Denizcilik T..
 GRANMAR Denizcili..
 BİLGİLİ Denizcili..
 YENAL Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim