Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Sorun çözüldü, Gemideki Anguslar kurtuldu
Şanlıurfa Valiliği tarafından besicilere destek amaçlı olarak Uruguay'dan ithal edilen anguslardan kalan 1300'ü de Şanlıurfa'ya getirilmeye başlandı.

Canlı hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi konusunda, geçen yıl angus ithal etmek için çok sayıda besici Şanlıurfa Valiliği'nin koordinatörlüğünde bir araya geldi. Açılan ihaleyi kazanan firma ile Uruguay'dan 12. 5 milyon Dolar karşılığında 10 bin angus ithal edilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmanın ardından geçen Mart ayında Uruguay'dan gönderilen 8 bin 700 angus, Şanlıurfa'daki besicilere dağıtıldı. Kalan 1300 angusun ise ithalatçı firma ile yaşanan sorunlardan dolayı kente getirilemesi gecikti.

Besicilere koordinatörlük görevini üstlenen Şanlıurfa Valiliği ile Novalüks firması arasında dava konusu olan anlaşmazlığın ardından, kalan 1300 angus geçen hafta gemi ile Mersin Limanı'na geldi. Bir hafta limanda bekleyen anguslar, sorunun çözülmesinin ardından dün geceden itibaren gemiden indirilip kamyonlara yüklenerek Şanlıurfa'ya gönderilmeye başladı.

KENT GİRİŞİNDE KARŞILADILAR

Uzun aradan sonra angusların kente geldiğini duyan çok sayıda besici ise hayvanların yüklü olduğu kamyonları kent girişinde karşıladı. Karaköprü Beldesi yakınlarında gelen kamyonları karşılayan besiciler, anguslarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Polislerin de trafiğin akışının engellenmemesi için görev yaptığı karayolunda kamyonları karşılayan besiciler, kasalardaki angusları yakından inceledi.

Akşam saatlerine kadar 54 kamyon ile bin 300 angusun gelmesinin ardından hayvanların besicilere dağıtılacağını söyleyen Şanlıurfa Organize Besi Sanayi Bölgesi Başkanı Rızvan Rızvanoğlu, "İthalatçı firma ile yaşanan sorun nedeniyle angusların gelmesi gecikti. Ancak yapılan görüşmelerin ardından sorun çözüldü ve hayvanlar bugün sahiplerine teslim edilecek" dedi.

Konu ile ilgili önceki haberimiz için TIKLAYINIZ

Haberler.com

Eklenme tarihi: 23.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GROUPSEA Deniz Ta..
 ALUNA ESTATES S.A
 FERAH TUR. Sey. İ..
 ASLI Deniz Taş. V..
 EGETAN Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 ARSLAN Shipping
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 MOBYDİCK Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim