Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de batan Vapurdan denize yakıt sızması korkuttu
Kaptanın güçlükle yolcu gemisini kıyıya getirebilmesiyle birlikte herhangi bir can kaybı olmadan facia önlenebilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait “İhsan Alyanak” isimli yolcu gemisinden körfeze mazot sızıntısını önleyebilmek için ekipler gece boyunca çalıştı. Çalışmalarda, kendi ağırlığının 25-30 katı petrol ürünü emme özelliğine sahip sosis ve pedler kullandı. Bu arada körfezde yolcu taşıyan bütün gemiler ve yolcularının sigortalı olduğu bildirildi.

Belediye şirketi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’ne ait geminin dümeninin kilitlenmesi sonucu meydana gelen kaza, en hafif biçimde atlatıldı. Kaptan Abdurrahman Özdemir tarafından Konak İskelesi’ne yanaştırılan geminin tahliyesinden sonra hemen harekete geçen Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, akan mazot ve sintine atığını denize yayılmadan kontrol altına almayı başardı.

Ekipler, gemi henüz yan yatmadan ve sızıntı başlamadan yaptıkları acil müdahaleyle körfezin kirlenmesini önledi. Toplam 25 kişilik ekiple olay anından itibaren bütün gece süren yoğun çalışma kapsamında ilk olarak geminin çevresi, 150 metrelik bariyerle sarıldı. Kontrol altına alınan alana, deniz yüzeyindeki kirliliği emen, suda batmayan, yanmaya ve küflenmeye dirençli, kendi ağırlığının 25-30 katı petrol ürününü emme özelliğine sahip sosis ve pedler atıldı.

Yağın kaba kısmını emmek amacıyla 270 metre sosis ve 900 adet ped kullanıldı. Petrol, yağ, mazot, sintine ve diğer kimyevi maddeleri içine alarak bırakmayan sosis ve pedlerin kolayca bertaraf edilebildiğini belirten yetkililer, temizlik çalışmasının tamamen bitmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne ait, lisanslı tehlikeli atık taşıma araçlarıyla yine lisanslı atık bertaraf tesislerine götürüleceğini bildirdi. Kirliliği deniz suyundan tamamen arıtmak üzere çalışmalarını sürdüren ekipler, az da olsa bir sızıntının halen devam ettiğini, ince temizlik kısmında yağ toplayıcı cihazı devreye aldıklarını ifade etti. Gemi enkazı sudan çıkarılıp deniz yüzeyindeki kirlilik tamamen temizleninceye kadar gerek yağ toplayıcı cihazla gerekse sosis ve pedlerle çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

VAPURLAR DA YOLCULAR DA SİGORTALI

İzmir Körfezi’ndeki vapur seferlerinin normal seyrinde devam ettiğini belirten İZDENİZ yetkilileri, geminin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sigortalandığını, çıkarılmasıyla ilgili kararın Denizcilik Müsteşarlığı ile yapılacak toplantıda netleşeceğini bildirdi. Yetkililer, körfezde yolcu taşımacılığı yapan bütün gemilerin ve yolcularının da sigortalı olduğunu kaydetti.

NationalTurk

Eklenme tarihi: 26.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAVAN Transpor..
 BARİKA Denizcilik..
 TURMAR Gemicilik ..
 ROTA Gemi
 MUÇO Yatçılık San..
 ÖZSTAR Denizcilik
 DENSA TANKER İşl...
 BYZAS Turizm
 DEVAL A.Ş.
 YEŞİL Marmaris A...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim