Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizi olmayan şehir yeni kaptan adaylarını bekliyor
Gaziantep Zirve Üniversitesi'nde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü 2010-2011 öğrenim yılında ilk öğrencilerini aldı.

Öğrencilerine bugünün ve geleceğin gözde mesleklerini kazandırmayı amaçlayan Zirve Üniversitesi, denizcilik programları ile Türkiye'de denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmayı ve bu gelecek vaat eden sektöre kaliteli gemi adamları kazandırmayı hedefliyor.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, denizcilik sektörünün gelişen ekonomi ve lojistik gibi konularla iç içe bir sektör olduğu belirtilerek, "Güvenli, çevre dostu ve düşük maliyetli olması nedeni ile dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 90'ı deniz yolu ile yapılmaktadır. WARWICK İstihdam Araştırma Enstitüsü tarafından 2005 yılında hazırlanan rapora göre dünya genelinde 10 bin zabitan sınıfı gemi adamı açığı bulunmaktadır ve bu açığın 2015 yılında 27 bine ulaşacağı tahmin edilmektedir. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de de hızla büyüyen denizcilik sektöründe nitelikli gemi profesyoneli sıkıntısı çekilmektedir. Deniz Ticaret Odası, günümüzde Türkiye'de 7 bin civarında gemi adamı açığının bulunduğunu belirtmekte" denildi.

GÜÇLÜ İNGİLİZCE EĞİTİM

Zirve Üniversitesi'nde gemicilik sektörü mezunlarında aranan ileri İngilizce bilgisini sağlamak için güçlü bir yabancı dil programı uyguladıklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Amerikan Kuzey Teksas Üniversitesi ile ortak yürütülen İngilizce Hazırlık Okulu, öğrencilerin denizcilik programlarına başlamadan önce Amerikalı ve Türk eğitmenler eşliğinde hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce öğrenmesini sağlamakta” diye konuştu. Hazırlık okulunda başarılı olan öğrencilerinden 27'sini yaz tatilinde Amerika'da iki ay dil okuluna yolladıklarını dile getiren Kısa, “Bölüm derslerinin tamamen İngilizce olması ve bölüm dersleriyle birlikte verilecek olan Denizcilik İngilizcesi dersleri, mezunlarımızın uluslararası arenada dil sorununu ortadan kaldırmakta” dedi.

Rektör Kısa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizcilik bölüm öğrencileri 3'üncü ve 4'üncü sınıfta alması gereken uygulamalı eğitimler için İskenderun Körfezi'nde, Ceyhan'da 70 dönüm arazi üzerine kurulan Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi'nde eğitimlerine devam edebiliyorlar. Bu merkezde bulunan modern simülatörler (Tam Donanımlı Köprü üstü Simülatörü, Makine Dairesi Simülatörü, ARPA-Radar simülatörü), filika eğitim platformu ve en yeni teknoloji ile donatılmış laboratuvarlar (Gemi Makineleri Laboratuvarı, Telsiz Haberleşme Araştırma Laboratuvarı, Dizel Motorlar Laboratuvarı), öğrencilerin çağa uygun standartlarda yetişmesi sağlanmış. Şuan 3'ü kız öğrenci olmak üzere 41 öğrencinin denizcilik bölümlerinde okuyor. Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi'nde öğrenciler için tahsis edilen gemi, öğrencilerin derslerde kazandıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmelerine imkan verecek."

AnadoluHaber

Eklenme tarihi: 29.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ


bi bu eksikti
zabit açığı varmış gibi okul açıyorlar çoğu insan iş bulamıyor ve maaşını alamıyor

Yazan: hasan - 1.08.2011 10:19:50


Olmaz
Gaziantepten Kaptan çıkmaz kardeşim. Çıksa çıksa Gaptan çıkar ..........
Yazan: Deli Dumrul - 30.07.2011 17:55:40


İlginç
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, dört tarafı karayla çevrili bir 'denizcilik' okulu...
Yazan: Deniz Sümer - 30.07.2011 00:53:59




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBYDİCK Yat
 EMEK MARIN Ltd. S..
 DEEP Maritime
 APEKS Denizcilik
 PASİFİK Lojistik ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 B.A.S.K
 CATONI Deniz İşle..
 TUNCMETE Denizcil..
 COBRA Yachting-Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim