Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemlik Fırkateyni, 40.'ıncı yıl için Şangay'da
Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 40. yıldönümü vesilesiyle TCG Gemlik Fırkateyni (F-492) Çin'in Şanghay şehrine geldi. Türk Deniz Görev Grubuna (TDGG) bağlı, Tümamiral Sinan Ertuğrul kumandasındaki Gemlik Fırkateyni, Şanghay'da Kıdemli Albay Vu Veyhua tarafından karşıladı.

Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 40. yıldönümü vesilesiyle TCG Gemlik Fırkateyni (F-492) Çin'in Şanghay şehrine geldi.
Türk Deniz Görev Grubuna (TDGG) bağlı, Tümamiral Sinan Ertuğrul kumandasındaki Gemlik Fırkateyni, Şanghay'da Kıdemli Albay Vu Veyhua tarafından karşıladı.

Törende Tümamiral Ertuğrul, Albay Vu'ya, karşılamaya gelen eskort gemilerin kendilerini selamlamalarından etkilendiğini söyledi.
Karşılama töreninde Şanghay Başkonsolu Deniz Eke ve Pekin Büyükelçiliği Askeri Ataşe Yardımcısı Yarbay Mustafa Ömer Seyran ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

Gemide kısa bir basın toplantısı yapan Tümamiral Ertuğrul, ziyaretlerinin, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 40. yıldönümü etkinlikleri kapsamında olduğunu belirtti.

İLK KEZ BİR TÜRK AMİRALİ ÇİN'DE

Tümamiral Ertuğrul, donanmaların barış zamanında da önemine değinerek, tarihte ilk kez amiral rütbesinde bir Türk subayının Çin'de liman ziyareti yaptığını kaydetti.
Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatan Ertuğrul, son dönemde iki ülke arasında yapılan ziyaretlerle bu ilişkilerin her geçen gün geliştiğini anlattı.
Ertuğrul, ikili ilişkilerin sadece kendileri için değil, aynı zamanda dünya barışı ve istikrarı açısından da önemli olduğunu ifade etti.
Bu ziyaretin iki ülke arasında bir mihenk taşı olması ümidini dile getiren Ertuğrul, Çin basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

TCG Gemlik Fırkateyni ve filosu hakkında bilgi veren Tümamiral Ertuğrul, filonun şu anda Akdeniz dolaylarında olduğunu, kendisinin ülke ziyaretleri için TCG Gemlik ile Şanghay'a geldiğini belirtti.
Tümamiral Ertuğrul, Türkiye ile Çin arasındaki uzak mesafeye işaret ederken, donanmalar sayesinde mesafenin yakınlaştığını, bu sayede ikili ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini ifade etti.

Donanmaların barış ve istikrarda da çok önemli bir rol oynadığını kaydeden Ertuğrul, Çin basın mensuplarına TCG Gemlik Fırkateyni'nin teknik özelliklerini anlattı ve yazılım sisteminin tamamen Türk yapımı olduğunu vurguladı.

Ertuğrul, TDGG'nin Birleşmiş Milletler'in verdiği görev çerçevesinde Aden Körfezi'nde barışı koruma ve korsanlarla mücadele operasyonlarına katıldığını hatırlattı ve bu bölgenin stratejik açıdan önemine işaret etti.

Tümamiral Ertuğrul, Çin'den ayrıldıktan sonra Japonya'da Osmanlı devleti döneminde batan Ertuğrul Fırkateyni faciasında şehit olanları için düzenlenen anma törenlerine katılacaklarını bildirdi.
Basın toplantısının ardından fırkateyn Çinli gazetecilere gezdirildi ve gemi hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Şanghay'ın Vaytan adlı dış sahil kordonunda şehir merkezine demirleyen gemi 4 gün liman ziyareti yapacak ve halkın ziyaretine açılacak.

Geminin halen Çin'in özellikle kuzey kıyılarına yaklaşan bir tayfun nedeniyle beklenen tarihinden bir gün önce ayrılarak 4 Ağustosta Japonya'ya gitmesi bekleniyor.

Kaynak: TürkiyeGazetesi
Eklenme tarihi: 01.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AMİRAL Maritime
 FUDEN
 UNİCORİMAN
 DELTA Marine Yach..
 AREL Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
 ATASOY Denizcilik..
 ARSLAN Shipping
 EDO TURİZM
 BAHRİ Tic. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim