Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kaptan tek başına 4500 mil yaptı !
Türk kaptan Orhan Uzun, Sri Lanka'nın Kolombo Limanı'nda yardımcı kaptan, teknik personel ve tayfaların isyan ederek gemiden ayrılması üzerine, iki bin tonluk "H. İdris Erdoğdu" gemisini tek başına kullanarak, 4 bin 500 deniz mili yol katetti ve Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki Süveyş kenti açıklarında demirledi.

Kaptan Orhan Uzun ve Musa Erdoğdu, Çin Halk Cumhuriyeti'nden satın aldıkları "H.İdris Erdoğdu" gemisiyle Türkiye'ye gitmek üzere 5 ay önce yola çıktı. Kumanya ve yakıt almak için Sri Lanka'nın Kolombo Limanı'na uğrayan gemide görevli Endonezyalı yardımcı kaptan, teknik personel ve tayfalar isyan etti.

Görevli personelin gemiden ayrılması üzerine tek başına gemiyi Türkiye'ye götürmeye karar veren Orhan Uzun, aşçısına seyir bilgileri öğreterek yola çıktı.

Yaşadığı macera dolu yolculuğu anlatan Orhan Uzun, günde 18 saat çalışarak ve gemideki tüm işleri yaparak okyanusu geçtiğini ifade etti.

Gemisinin Hint Okyanusu'nda ve Yemen kıyılarında defalarca arıza yaptığını belirten Uzun, "Teknik bilgim olduğu için arızaları tamir etmeyi başardım. Ben hem geminin kaptanıyım, hem de ortağıyım. Personelimiz bizi yalnız bırakınca sadece aşçımdan yardım alarak gemiyi Mısır'a getirebildim" dedi.

Yemen kıyılarında gemi arızalanınca durmak zorunda kaldıklarını belirten Uzun, "Burada gemiye korsanlar yanaştı. Adamların silahlarını gördüm. Benim Türk olduğumu ve gemide sadece 3 kişi bulunduğunu öğrenen korsanlar, gemiye çıkmaktan vazgeçerek bölgeden ayrıldılar" diye konuştu.

Ortağı Musa Erdoğdu ile aşçısının hastalanmaları üzerine Mısır üzerinden havayolu ile Türkiye'ye gittiklerini söyleyen kaptan Orhan Uzun, yolculuk boyunca yaşadıklarını korku filmine benzetti.

Süveyş Kanalı'ndan geçiş için iki aydan beri izin beklediğini ifade eden Uzun, Süveyş Kanal İdaresinin kendisine zorluklar çıkardığını iddia etti.

Geminin geçiş prosedürlerinin tamamlanmasına rağmen Süveyş Kanal İdaresinin gemiyi römorkör olmadan kanaldan geçirmek istemediğini söyleyen Uzun, "Gemi römorkör olmadan da kanaldan geçebilir. Ama Mısır bunu kabul etmiyor. Bu sorunun aşılması için çabalarımız sürüyor. Mısır makamlarının çıkardığı zorluklardan dolayı Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği devreye girdi ve sorunun çözülmesi için çalışılıyor. İznimiz çıktığında kanaldan geçerek Türkiye'ye gideceğim" diye konuştu.

Haberx

Eklenme tarihi: 11.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ


aferın
sımdı sen personelı gonderdın para vermemek ıcın.ascınında hayatını tehlıkeye attın.suveystende ınsallah gecemessın en geleceksın personel duzeceksın gemıye sonrada paralarını odemeyeceksın mılletın.durum tutumunuzdan anlasılıyor zaten. basın goge erdımı o kadar yolu tek geldın buralara kadar. ınsallah yetkılıler safe menıng e bakarlarda o zaman bakarız nasıl seyrıne ızın vermısler.

Yazan: barış k. - 15.08.2011 16:13:24


Alkış mı bekliyor
Şimdi bu vatandaş kaptanlık yaptığını sanıp alkış mı bekliyor? Bu arkadaşı doktorların elden geçirmesi gerekir bence.Hem kendi güvenliklerini hemde başkalarının güvenliklerini ve seyir emniyetini tehlikeye atıp suç işlemiştir bunuda ikrar etmektedir ne demek ahçıbaşına seyir teslim etmek yetkililer gereğini nyapmalı.
Yazan: Umut B. - 14.08.2011 18:00:47


abartılmış
aşçıyı k/ü korsun dersinki önüne birşey çıkınca bana haber ver sonra yatarsın bu haberi duyanda kaptan 4500 mil tek başına gitti zanneder ne komikya.... buna ancak denizcilikle alakası olmayan lar inanır. asıl kahraman bence gemideki diğer personel hem kendi iini hemde gv. zabitlerinin işi ni yapmış.. asıl kahraman onlardır yoksa kaptan degil
Yazan: idris bulut - 14.08.2011 15:14:51


4500mil yapmak marifetmi...
öncelikle başlarına bişey gelmediği için Allah'a sükretsinler ...yaptıklarıyla övünüyorsalar sadece yaptıkları cahilliğinden oluşan özgüvendir.o kadar ii bir kaptan olsaydı gemisini Türkiye'ye getirtene kadar personelini idare edebilirdi.bu tip insanların denizciliği çok kötü yerlere taşıdığını düşünüyorum.
Yazan: seaman - 13.08.2011 20:18:22


İLGİLİLERİN DİKKATİNE
HER ŞEYDEN ÖNCE KAPTANIN AKIL SAĞLIĞNI KONTROL ETTİRMELERİ LAZIM SÜVEYŞ YETKİLİLERİNİN. BÖYLE SAÇMALIK OLURMU. BU KAPTAN SANIRIM ÜNLÜ OLMAK İSTİYOR .DENİZCİLİĞİMİZİN KİMLERİN ELİNE KALDIĞINI GÖRMELERİ İÇİN SN. MÜSTEŞAR VE DİĞER YETKİLİLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYORUM. SAYGILARILA
Yazan: HACI - 13.08.2011 12:30:03


Orhan kaptan yapar
H.IDRIS ERDOGDU Gemisinin ilk süvarisi olarak gemi armatörü Musa Erdoğdu ve Orhan Uzun'u çok iyi tanırım Kaptan deli doludur yapar gemiyi Singapura kadar çok zor şartlarda ben getirmiştim tam iki yıl önce demek o zamandan beri Türkiye'ye gelemedi yinede az yol almış sayılmaz kaptanın cesaretine bravo aynı zamanda geminin ortağı olmuş demekki parasını alamamış.
Yazan: Ahmet UZUN - 11.08.2011 22:46:54


Kaptan tek başına 4500 NM yapmışmış.
Personelin gemiden neden ayrıldığı ile ilgili hiç bir bilgi yok. Maaşı zamanında yatan, kumanya ve diğer insani ihtiyaçları karşılanan personel gemiden toplu halde inmez. Geminin ortağı getirmiş gemiyi. Bu durum bile bir çok şeyi anlatıyor. Gemiyi 4500 NM seyir yaptırmak marifet değil. Asıl marifet personeli gemide tutup huzur ortamını sağlamaktır. Bir zabit olarak düşüncem şudur ki; kaptan, armatörünü mağdur etmediği kadar, personelinide mağdur etmeyen kişidir. Saygılarımla.
Yazan: Özgür Y.Z. - 11.08.2011 18:57:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADA YATCILIK ve T..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ATASOY Uluslarara..
 UFUK DENİZ Gemici..
 ERC Denizcilik Lt..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 CENK GROUP
 SONAY Denizcilik ..
 KARYAT Karadeniz ..
 BATUM Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim