Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Armatör Hasan Kemal Yardımcı, MSB Bakan Yardımcısı oldu
Hükümet, Milli Savunma Bakan Yardımcılığı’na, AKP eski İstabul Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu eski Başkanı Hasan Kemal Yardımcı’yı atadı. Denizcilik eski Müsteşarı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, denizcilik sektöründen gelen ve Rizeli olan Yardımcı’yı kendisine yardımcı seçti.

Atamasının yapılmasının ardından VATAN’ın sorularını yanıtlayan Yardımcı, “Bu göreve getirilmem benim için sürpriz olmadı. Duyunca normal karşıladım, layık görüldüm” dedi. Hükümet ile TSK arasında “köprü bakanlık” olarak bilinen Milli Savunma Bakanlığı’nın Bakan Yardımcısı olan Yardımcı Ankara’ya taşınmaya hazırlanıyor.

Yardımcı, armatör, sanayici, fahri konsolos kimlikleriyle öne çıkıyor. 61 yaşındaki inşaat mühendisi Yardımcı, futbol tutkunu ve çay koleksiyonerliği ile de tanınıyor. Yardımcı, orijinal fotoğraflara olan ilgisiyle de biliniyor. Yardımcı’nın çalışma ofisinde masasının hemen arkasında Norveç Heyeti’nin Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ü ziyaret anını gösteren orjinal bir fotoğrafı bulunuyor.

Yardımcı, milletvekili olduktan sonra şirketlerindeki işlerini kardeşi Servet Yardımcı’ya devretmişti. Aileye ait Yardımcı ve Türkter adlı iki tersane bulunuyor. Yardımcı, gemi bakım onarım yapan Yard-Gem’in de ortağı.

Gemisi kaçırılmıştı

Hasan Kemal Yardımcı’nın gemisi “Karagöl”, 2009 yılında Hindistan’ın Mumbai kentine giderken, 13 Kasım’da Yemen açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırıldı. 2 ay korsanların elinde kalan, 14 mürettebatın bulunduğu geminin, korsanlara fidye ödenmesi sonucu serbest bırakıldığı iddia edilmişti. Afrika kıyılarında kaçırılan “Karagöl” adlı Türk gemisinin sahibi olduğu YDC Denizcilik Şirketi Genel Müdürü Haluk Dinçel, o dönem yaptığı açıklamada, serbest bırakılan gemi için korsanlara fidye verilmediğini, korsanların 36 saat süren bir operasyonla başka bir yolla ikna edildiğini söylemişti.

GazeteVatan

Eklenme tarihi: 20.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORIENT Shipping C..
 JALE Tur
 APEKS Denizcilik
 STATU Gemi Kirala..
 ONURSAN
 MEGASTAR Daily Bo..
 AYGÜN Denizcilik ..
 THH Shipping
 KAYIKHANE
 NEGMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim