Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çok amaçlı bot Kaya Reis-1 törenle denize indirildi
Zonguldak Ereğli'de, Ustamehmetoğlu Tersanesi'nde yapılan çok amaçlı bot törenle denize indirildi. Çok amaçlı botun platformlarda görev yapacağı ifade edildi.

Açılışını, 2006 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı ve 2009 yılındaki ekonomik krizden etkilenerek çok sayıda personeli işten çıkaran Ereğli tersanelerinde hareketlilik yeniden başladı.

Düzenlenen törenle çok amaçlı botun denize indirildiği Ustamehmetoğlu Tersanesi'ndeki törene Düzece Valisi Vasip Şahin, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını Vira Denizcilik sahiplerinden Tufan Küllü yaptı.

Küllü, çok amaçlı botun teknik özelliklerinden bahsederken, botun özellikle platformlarda kullanılacağını açıkladı. Küllü, şöyle konuştu: "20 metre boyunda, 68 metre genişliğinde küçük görünen, ancak gücü farklı ve özellikleri olan bir tekne. Çok amaçlı bot, denizdeki herhangi bir operasyona gidip, yangına müdahale edebiliyor. Denizde arızalanan bir başka gemiye tamir onarım hizmeti verebiliyor. Denizdeki gemilerin sıvı atıklarını alarak, kıyıdaki tesislere aktarabiliyor. Aynı zamanda denizdeki platformlarda ana tedarikçi olarak görev yapabiliyor. İnşallah insanlara bizden sonra daha iyi botlar yapmayı nasip eder. Botun yapımında desteklerinden dolayı Ustamehmetoğlu Tersanesi ortağı Âdem Ustaoğlu'na, tersane görevlilerine teşekkür ediyorum."

22. ve 23. dönem AK Parti Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan ise konuşmasında, "Tersaneler ikinci bir demir çelik fabrikası olarak ortaya çıktı. Gerçekten iyi bir sektör. Ereğli'nin altyapısı, potansiyeli ve insan gücü bunu güzel şekilde karşıladı. Bundan sonra, var olan eserin üzerine Türkiye'nin ve dünyanın bu noktadaki geldiği durumu inşallah en kısa zamanda çözdükten sonra, bu bir başlangıç olsun. Büyük gemilerin açılışının inşallah ilki olsun." dedi.

MALLARIN YÜZDE 90'I DENİZ YOLU İLE TAŞINIYOR

Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi de dünya genelinde ithal ve ihraç edilen malların yüzde 90'ının deniz yolu ile taşındığını belirtti. Çitçi, şunları söyledi: "Dünya ticaretindeki daralma, denizcilik sektörünü de vurdu. Özellikle de gemi inşa sanayisini vurdu. Bu durumdan tersane sahipleri kadar biz de büyük üzüntü duyduk. Bunun için devletimiz bir imkân sağladı. Belli ölçüde tamamlanan gemiler için kredi imkânları sağlandı. Bazı sektörler de bundan istifade etti. Temennimiz, İnşallah Ereğli ve Türkiye, geçmişteki güzel günlere tekrar döner. Bunu çok arzu ediyoruz. Vira Denizcilik'in, zor şartlarda Ustamehmetoğlu Tersanesi'nde inşasını yaptırdığı bu çok amaçlı botun hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise Ereğli, Zonguldak'ın hatta Batı Karadeniz'in parlayan yıldızı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın, tersanelerin genişletilmesinde büyük önem taşıdığını dile getirdi. Ulupınar, şunları dile getirdi: "Tersanelerle beraber çok sayıda kardeşimiz iş bulduğunda bundan çok mutluluk duymuştuk. Özellikle biz siyasilerin yanına günde 30-40 kişi iş ve aş için geliyor. Kendilerine, kalifiye ve nitelikli eleman olmaları halinde iş bulacağımızı söyledik. Kurslara giderek kendilerini yetiştirdiler. Tersanelerde iş bulduk ama tersanelerin ömrü kısa oldu. Sayın Başbakan'ın, tersanelerin açılış törenine geldiği günkü hedefler, gelecek ile ilgili programlar çok güzeldi. Uzun yıllar tersanelerde doluluk oranı vardı. Dünyada meydana gelen büyük krizle birlikte navlun fiyatlarının çok artmaması için seyirdeki gemilerin yaşı 20'ye kadar çıkarıldı. Dolayısıyla gelişmiş ülkelerdeki eski gemilerin çoğu denizlerde taşımacılık yaptı. Ondan dolayı sıkıntı meydana geldi. Ama bu sıkıntıyı aşacağımıza, sektörün eskisi gibi canlanacağına inanıyorum. "

Düzce Valisi Vasip Şahin de Ereğli'nin, ilçeden uzak olanların bile bildiği, fark ettiği ve gıpta ettiği seviyelerde yaşadığını ifade etti. Şahin, "Ancak son yıllarda dünyadaki ekonomik krizinin etkisi ile birlikte hem demir çelik hem gemi tersane sanayi darboğazın içine girmiş. Ereğli'nin bu tecrübesi, bilgi birikimi ve insan kapasitesi ile bu darboğazı çok kısa zamanda atlatacağına inanıyorum. İnşallah ülkemiz kendi gelişimi doğrultusunda dünya ekonomisinde elde ettiği hakim konum arttıkça Ereğli de bundan payını fazlasıyla alacaktır. Ereğli, bu kapasiteye sahip olduğu gibi buna çok da alışık." dedi.

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Ereğli'nin geçmişte sosyal, ekonomik, gelişmişlik ve refah seviyesi itibariyle İstanbul ile yarıştığını söyleyen Düzce Valisi Vasip Şahin, o günlerin çok uzakta olmadığını düşündüğünü belirtti. Bu nedenle ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Ereğli'nin gelişmesi Düzce'de bizi de etkiliyor, memnun ediyor. Buradaki kapasitenin, ticari hacmin yüksek olması, Düzce'deki başta nakliye sektörü olmak üzere bir çok yan sanayiye kapasite açmış oluyor, imkân sağlamış oluyor. Dolayısıyla biz de Ereğli'nin darboğazdan kurtulması için dua ediyor, destek oluyoruz. Denize indirilecek bot, aynı zamanda Akçakoca açıklarındaki doğalgaz platformlarının da ana tedarikçisi olacak. Bu yönüyle çok amaçlı botu önemsiyorum. Emeği geçen işçi, mühendis ve tersane sahiplerine ve Vira Denizcilik'e teşekkür ediyorum. İnşallah bereketli ve bol kazançlara vesile olur." Konuşmaların ardından, çok amaçlı bot KAYA REİS-1 törenle denize indirildi.

Haberler

Eklenme tarihi: 22.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 HORİZON LTD.
 SERVER Denizcilik..
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 MOBYDİCK Yat
 BEYTUR Turizm
 JALE Tur
 EDITH Yatçılık
 HACIBABA Ltd. Şti..
 ZAS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim