Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Zeyport bitince İstanbul cruise merkezi olacak
Zeyport’un devreye girmesiyle birlikte İstanbul’un cruise gemileri için bir cazibe merkez olacağını söyleyen Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, “İstanbul’a bu yıl 440 gemi geldi. 5 yıl sonra bu rakam 1.200 gemiye yani yaklaşık 3.5 milyon turiste ulaşacak” dedi.

Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, cruise gemi turizminde Türkiye’nin yıldızının parladığını belirterek, “Bu alanda her yıl çift haneli büyüme yaşıyoruz. 2011’de 400 gemi yaklaşık 750 bin yolcu Türkiye’ye geldi. Bunların yüzde 65’ini biz organize ediyoruz” dedi. Mısır, İsrail, Tunus ve Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı cruise müşterilerinin yönünü Türkiye’ye çevirdiğini ifade eden Öner, “Bu yıl gelen gemi sayısında yüzde 20’ye yakın artış yaşadık” diye konuştu.

Türkiye’deki cruise turizmini geliştirmek için 10 yıldır büyük emek harcadıklarını söyleyen Öner, “Çok güzel bir noktaya geldik. Turist sayısı giderek artacak. Doyum noktasına daha çok var” dedi.

Tura Turizm’in 2011 cirosunun 35 milyon dolar olacağını kaydeden Öner, “2010 yılında 12 milyon dolar ciro yapmıştık. Ciromuzu neredeyse 3 kat arttı. 2012 hedefimiz ise 45 milyon dolar” diye konuştu.

1.200 gemi gelecek

Erkunt Öner, Zeytinburnu’nda kurulan Zeyport Limanı’nın 2014 yılında faaliyete geçmesiyle İstanbul’un cruise gemileri için bir cazibe merkezi olacağını belirtti.

Öner, şöyle devam etti: “Karadeniz’e ciddi şekilde cruise limanı yatırımları var. Turistler İstanbul’a ABD ve Avrupa’dan uçakla gelecek. 1 hafta Karadeniz’i gezecekler, 1 haftada Akdeniz’i... Cruise müşterisi yeni destinasyonlara aç. Karadeniz ve Akdeniz’in birlikte satılacağı bu turların ilgi çekeceğini düşünüyorum. İstanbul’a bu yıl 440 gemi geldi. 5 yıl sonra bu rakam 1.200 gemiye yani yaklaşık 3.5 milyon turiste ulaşacak. Şu an İstanbul’a yaklaşık 7 milyon turist geliyor. Bunun yarısı cruise ile gelecek.”
Zeyport’un Akdeniz’in en büyük limanı olacağını ifade eden Öner, “Bu limana 4 gemi aynı anda yanaşabilecek. Limanın içinde bir alışveriş merkezi ve konferans salonu, üç tane de 5 yıldızlı otel bulunacak” dedi.

Deniz ve bahçe manzaralı gemi

Cruise gemilerinin artık hayal gücünün ötesinde tasarımlara sahip olduğunu kaydeden Erkunt Öner, “Çeşitli hizmetlerin yanı sıra artık içinde park olan gemi bile var. Royal Caribbean’ın 6 bin yolcu kapasiteli, tam ortasında Central Park benzeri bir park alanı olan gemisi bulunuyor. Gemilerde iç kabinler parka, dış kabinler denize bakıyor” dedi.

Kadrolu papazımız ve dansözümüz var

Kuşadasının cruise turizminde çok önemli bir noktaya geldiğini anlatan Erkunt Öner, şunları söyledi:
“Gemiyle gelen turistlere çok kapsamlı bir tur paketi sunuyoruz. Onlara Efes’in antik dönemdeki havasını taşımaya, o dönemi canlandırmaya çalışıyoruz. O günlere ait yemekleri sunuyoruz, Efes Tiyatrosu’nda gösteri izlettiriyoruz. Şirketimizin kadrolu tiyatro grubu var. Antik döneme ait kostüm giyiyorlar. Kadrolu papazımız var. Meryem Ana’da hacı oluyorlar. Şirketimizin dansözü de var. Kuşadasını sadece görüp gidilecek bir yer olmaktan çıkarıp yaşanılan, hissedilen, eğlenceli bir yer haline getiriyoruz.”

11 Eylül 2001’de Miami’de görüştük

Royal Caribbean şirketinin Kuşadası’na gelmesi için, 10 Eylül 2001’de Miami’ye ikna etmeye gittiğini anlatan Erkunt Öner şöyle konuştu: “11 Eylül gününe randevu verdiler. Randevu vermeselerdi ben 11 Eylül günü NewYork’ta olacaktım ve saldırının olduğu yere çok yakın bir otelde kalacaktım. 11 Eylül günü Miami’de kaldım. Saldırıdan dolayı anlaşma yapamadık ama peşini bırakmadım. İki yıl sonra Royal Caribbean gemileri Kuşadası’na gelmeye başladı ve bugünlere geldik.”

Milliyet

Eklenme tarihi: 10.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CANMAR Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
 SALMAKİS Turizm Y..
 ALİ RIZA AKSOY De..
 DENLİ Denizcilik
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 DEAR B Ltd.
 GRANDE Ship Manag..
 NİYANA Denizcilik
 NUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim