Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
K.Piri Reis Arızalanmadı, Çalışmalarını Sürdürüyor
Doğu Akdeniz'deki "G" bölgesinde petrol ve doğalgaz sondajı için sismik araştırmalar yapan, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü'ne ait K.Piri Reis gemisinin arızalı olduğu haberlerine yalanlama geldi. Bir gazetede, "Piri Reis S.O.S. dedi" başlığıyla yayımlanan haberde yazılanların gerçeği yansıtmadığını ifade eden DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Benli, "Haberin hiçbir doğru yanı yok. Ben öyle bir şey beyan etmedim, kim çıkardı bilmiyorum. Böyle bir şey yazmaları ayıp oluyor." dedi.

Söz konusu haberi okumadığını ancak arkadaşları aracılığıyla haberdar olduğunu kaydeden Benli, gemide motor ve jeneratör arızası bulunmadığının altını çizdi. Bilgi almak için arayanların, kendi söylediklerinin tam tersini yazdığını belirterek habere tepki gösteren Prof. Dr. Benli, "Gemi, Kıbrıs'ın açıklarında çalışıyor şu anda ama gazetede, 'Gemi tekliyor' diye haberler çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

K.Piri Reis'le ilgili haberleri değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise, "Bu gemi yaşlı ama dünyada bu işi yapan çok daha yaşlı gemiler var." şeklinde konuştu. Çalışmasında her hangi bir aksaklık olmadığını ve araştırmalarını sürdürdüğünü belirten Rektör Füzün, K.Piri Reis'in Türkiye'nin sismik araştırma yapan tek gemisi olduğunu belirterek, bunu alaşağı etmenin anlamı olmadığını vurguladı.

DAHA DONANIMLI BİR GEMİ ALMAK İSTİYORUZ

Sismik aramalarda kullanılması için daha donanımlı bir gemi alımına Üniversite olarak talip olduklarını açıklayan Prof. Dr. Füzün, "Dpt'den bu konuda bir talebimiz vardı. Eski bir talepti, mevcut gelişmeler ışığında tekrar gündeme getirdi. Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a konuyu bizzat ilettim. DEÜ Denizcilik Fakültesi ile Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü olarak gemiyi işletecek kadromuz var, yeter ki maddi destek versinler." dedi.


Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 14.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 H M Denizcilik
 NUR Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 HM Denizcilik Tic..
 BOSMAR Gemi Acent..
 MIRAY Internation..
 MEDITERRA LINE
 ÇAVANOZ Motor
 SEFER Chartering
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim