Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Gemilerimizi kendimiz yapacağız'
Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ (İstanbul Tersanesi) arasındaki ''Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi ve Yedekleme Gemisi Tedarik Sözleşmesi'' için Savunma Sanayi Müsteşarlığında imza töreni düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Deniz Kuvvetlerine daha önce teslim edilen milli geminin yurt dışında çok etki yarattığını belirterek, ''Mavi vatana sahip olmanın gereği bu cihazlara sahip olmaktan geçiyor'' diye konuştu.

Projenin tasarımından sözleşme aşamasına kadar üç yıl geçtiğini anlatan Yılmaz, yapımının da yaklaşık üç yıl süreceğini söyledi.

Böyle başarılı projenin özel sektör tarafından yapılacak olmasının Türk tersanesinin hangi seviyeye geldiğinin önemli bir göstergesi olduğuna işaret eden Yılmaz, ''Zaten ilerleme olursa tek bir alanda olmaz, kalkınma her alanda olur. Türkiye'de de son dönemde gördüğümüz budur. Kendi uçağımızı yapma çalışmamız var, kendi gemimizi yapma çalışmamız var, denizaltı kurtarma gemisi yapma çalışmamız var. Türkiye'nin her ne ihtiyacı varsa onların hepsini Türkiye'de yapacağız'' dedi.

Yerli pervanelerinin Türkiye'de yapılacak olmasının da çok önemsenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, ''Başarılı olursak yurt dışından alacağımız malzemelerin sayısı azalacak. İnşallah Türkiye kendi kendine yetecek hale gelecek. Türkiye'nin bugünü dünden çok iyi, yarını da bugünden aydınlık olacak'' diye konuştu.

Gemilerin özellikleri

İstanbul Tersanesi sözleşme gereği bir denizaltı kurtarma ana gemisiyle 2 kurtarma ve yedekleme gemisini Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edecek. Denizaltı kurtarma ana gemisi denizaltıların satha gelmemesi durumunda personeline yaşam desteği sağlanması ve denizaltıdan personel kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak.

Kurtarma ve yedekleme gemileri ise yaralanan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesiyle gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri yapılacak.

Her iki gemi de dalgıç, uzaktan kumandalı sualtı aracı ve astmosferik dalış suiti vasıtasıyla yapılabilecek sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi sualtı çalışmalarında da kullanılabilecek.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 28.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APM Denizcilik Na..
 ERDEMLER Denizcil..
 BERRGANİ Denizcil..
 VENTO Deniz İşlet..
 GUNGOR Shipping
 YAVUZNAZ Denizcil..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 GAMMA Shipping
 CENGİZ Denizcilik
 BYZAS Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim