Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balıkçılar Çinekop eylemi yaptı
Sarıyer'den hareket eden yaklaşık 200 balıkçı teknesi, İstanbul Boğazı'nda hareket ederek çinekop yasağını protesto etti.

Balıkçılar Çırağan Sarayı'nın önüne gelince duman ve havai fişekleri ateşledi. Teknelere Sahil Güvenlik de eşlik etti. Teknelere; 'Başbakan balıkçıya sahip çık', 'Yanlış karar Ankara'dan döner', 'Yanlış ölçtünüz' afişleri asıldı. Balıkçılar, bu yasaktan dolayı çok kişinin mağdur olduğunu aktardı.

Sarıyer Büyükdere Koyu'ndan kalkan balıkçılar, İstanbul Boğazı'nda çinekop yasağını protesto etti. Sahil güvenlik ve deniz polisine ait botların da eşlik ettiği protestoda tekneler, İstanbul Boğazı'nın zaman zaman tamamını kapadı. Balıkçılar teknelerine; 'Başbakan balıkçıya sahip çık', 'Yanlış ölçtünüz bizimkinin santimi belli: sektörde kaos', 'Yanlış karar Ankara'dan döner', 'Lüferime dokunma, 1 milyon bağışçı mağdur', 'Lüfer yasak, ithal balık serbest', 'Ne ekersen onu biçersin' yazılı pankartlar astı.

Megafonla birbirleriyle konuşan balıkçılar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Çırağan Sarayı'nda olduğunu belirterek burada duman ve havai fişekleri ateşledi. Bir tekneye isabet eden havai fişek, ağlara zarar verdi.

Balıkçı Gürcan Bayraktar, çok sayıda teknenin bu eyleme destek vermek amacıyla geldiğini aktardı. Balıkçının ekmeğini elinden almaya çalışıldığını savunan Bayraktar, "Ankara'dan işin ince noktasına inmeden bu kararı çıkardılar. Şuan balıkçı çok mağdur. Denizde bol bol çinekop var. Balıkçıyı bıraksınlar Türkiye'yi çinekopa boğarız." dedi.

Balıkçı Hasan Özdemir ise teknesinde 10 santimden kısa 4 kasa balık çıktığı için 9 bin TL ödemeye mahkum edildiğini söyledi. Her seferde yaklaşık 2 bin balık tuttuklarını aktaran Özdemir, "Balıkları tek tek ölçmenin imkanı yok. 19-18 santim çıktı diye ceza veriliyor. Şuan eylem yapıyoruz. Hiç kimse bizi dinlemiyor. Vatandaşı yanlış bilgilendiriyorlar. Bu kadar millet mağdur edilmemesi gerekiyor. Benim teknemde 20 kişi var. Burada bir sürü tekne var." diye konuştu.

Takvim

Eklenme tarihi: 03.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVŞA ADASI Deniz ..
 AYKIN Deniz Nakli..
 SELMAR Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 TRIMORYA Denizcil..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 THH Shipping
 ÖZDADAYLILAR deni..
 MERYEM ANA Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim