Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Feribot indi-bindi tartışmasında son nokta
Bodrum Kalesi yanında bulunan Gümrük Alanının kaldırılması ve günübirlik feribotlarının büyük limana yanaşacağı ile ilgili olarak uzun zamandır süren tartışmalar sona eriyor. Mendirek’te yapılan basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Tolga Çandar, Ömer Süha Aldan ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, İl Genel Meclisi üyeleri, Bodrum Belediye Meclis üyeleri ve yaklaşık 100 CHP üyesi katıldı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk her zaman olduğu gibi her çarşı esnafın yanında olduklarını bu konu siyaset üstü bir konu olduğunu kaydederek “Geçen hafta Bodrum çarşı esnafı tarafından CHP İlçe Örgütüne 800 imzalı dilekçelerini verdiler. Bizde hemen Milletvekillerimize konu ile ilgili bilgi verdik, onlarda Bodrum esnafı için çok önemli olan bu sorununu yerinde tespit etmek ve Ankara’da takipçisi olmak amacı ile programlarını keserek buraya geldiler” dedi.

Başkan Öztürk günübirlik feribotların, büyük gemi iskelesine taşınması gibi bir sorunla karşı karşıya olduğunu ifade ederek “Bu sorun bildiğiniz gibi 2004 yılında da gündeme gelmişti. Ulaştırma Bakanlığından Bodrum Gümrük alanının güvenli alan olmaması nedeni ile taşınması gündeme gelmişti. Çünkü güvenli gümrük statüsünde olmadığında AB’den gelecek olan gemiler buraya yanaşamazlar. O dönemdeki belediyemiz 45 gün gibi kısa bir sürede Bodrum gümrük alanının güvenli gümrük alanı statüsüne kavuşturulması için hızlı bir çalışma yapmıştı. Daha sonra Gümrük ve Ulaştırma Bakanlığından gelen yetkililer buranın güvenlikli gümrük alanı statüsüne eriştiğini tespit ederek, gümrüğün burada kalmasına karar vermişti. Ancak son aylarda tekrar spekülasyonlar gündemde. Hukuken de bir sıkıntı var. Buranın işlevsiz kalmasının Bodrum çarşısının yok olması anlamına gelmektedir. Başta Muğla Valiliği, Bodrum belediyesi, Bodrum Ticaret ve esnaf odasına ve Bodrum kaymakamlığına müracaatta bulunmuştu. Bütün kurumlar bu konuda gereken tüm çabayı gösterdi. Özellikle Bodrum Kaymakamlığının duyarlı olması ve konun üzerine çok hızlı bir şekilde gitmesinden ve çözüme ulaştırmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Başkan Öztürk bu aşamadan sonra Gümrüğün taşınmasının da gündeme geleceğini iddia ederek, bunun Bodrum’u yönetenlerin boynundaki bir vebal olduğunu sözlerine ekledi.

ESNAFIN DİLEKÇESİ MİLLETVEKİLLERİNE TESLİM EDİLDİ

Bodrum Çarşı esnafı tarafından 800 imzaya çıkan dilekçe CHP İlçe Başkanı Öztürk tarafından CHP Milletvekillerine teslim edildi. CHP Milletvekili Tolga Çandar bu konunun durdurulduğunu öğrendiklerini ancak, tekrar gündeme gelmemesi için esnafa destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile görüştüğümüzde bu konunun durdurulduğu ve gündemden kaldırıldığını öğrendik. Bodrum için yapılacak her olumlu girişimi destekliyoruz. Halka karşı yapılacak her türlü düzenlemeye de karşı olacağımızı belirtiyoruz. Halkın yararına karar veren yöneticilerimizi de desteklediğimizi söylemek isterim. İsteğimiz, bu kararın kalıcı olmasıdır ve tekrar denememeleridir” dedi.CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan Avrupa’daki krizin Türkiye’yi etkileyeceğini göz önünde bulundurulması ve bu krizin aşılmasında Bodrum esnafına destek olunması gerektiğini belirterek, “ En çok ihracatımız Avrupa ülkelerinedir. En çok turisti de Avrupa’dan alıyoruz. Böylesi bir dönemde, krizin, gelecek sezonda Türkiye’ye yansıması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu dönemi esnafın daha kolay atlatması için devlet olarak onlara yardımcı olmamız gerekiyor. Bir takım politik münazaralarla yada yeni rant alanları yaratmak için yapılan girişimler belki birilerini hoşnut eder ama birçok esnafı da yaralar, zor durumda bırakır. Bu konuda duyarlılığımız devam edecektir. Belki bir geri gidiş olabilir ama, alıştığımız bir yöntem var, önce bir geri giderler, sonra yeniden denerler. Bu konuda da biz milletvekili olarak Bodrum çarşı esnafının yanındayız, onlara katkı da bulunmak için çabamız sürecektir” dedi.

Bu arada CHP Basın açıklamasına partililer ile birlikte çarşı esnafı da katıldı.

BeyazGazete

Eklenme tarihi: 21.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZSAN
 NEMTAŞ Denizcilik
 İDÇ Denizcilik
 GÜLCEM Denizcilik..
 KALYONCU Denizcil..
 USTAOĞLU Denizcil..
 ŞENER Petrol Deni..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 FUL Denizcilik Lt..
 MAKSİMUM Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim