Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yatçılar altın yılını yaşıyor
Son iki yılda, Arap ülkeleri ve ABD’den aldıkları siparişlerle kapasitelerini yüzde 50 artıran yat imalatçıları adeta altın yıllarını yaşıyor. 17- 25 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Uluslararası İstanbul Boat Show’a, birbirinden güzel ve pahalı yatlarını sergilemeye hazırlanan yatçılar, sektördeki hareketlilikten oldukça memnun. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan ve Avrupa’nın en büyük 3. fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası İstanbul Boat Show’dan önce basın mensuplarına, yat imalatının yapıldığı Egemar Yachts, Viking Marin, Mengi Yay ve Sefer Usta’nın atölyeleri gezdirildi.

Talepleri karşılayamıyoruz!

Amerikan tarzı klasik tekneleri Türkiye’de üreten tek firma Egemar Yatchts’ın sahibi Ege Korman, “Son iki yılda siparişler oldukça arttı. Talepleri karşılayabilmemiz için, firma olarak yüzde yüz büyümemiz gerekiyor. Ancak, kaliteden taviz vermemek için bunu yapmayacağız” dedi. Dışı fiberglas içi ise Türk ahşap motifleriyle süslenmiş teknelerinin üretimi yapan Viking Marin’in sahibi Alpaslan Sirkecioğlu ise, “Dünya piyasası ile mücadele edebilmemiz için fiberglas teknelerinin içini KDV oranı yüksek ve işçiliği pahalı olan geleneksel Türk ahşap motifleri ile süslüyoruz. Son 4 yıl içinde çok talep var. 2006 yılı dahil toplam 30 tekne siparişi alarak mevcut kapasitemizi yüzde 50 artırmak zorunda kaldık” diye konuştu. Sirkecioğlu, yatları yüzde 99 oranında ihraç ettiklerini de belirtti.

Yılda iki adet fiyatı 3-9 milyon euro arasında değişen 19 ila 40 metrelik ahşap yat üreten Mengi Yay’ın sahibi Hüseyin Mengi ve Muzaffer Yay, siparişler yüzünden kapasitelerini artırmayı düşündüklerini belirttiler. Hüseyin Mengi, “Özellikle ABD’den gelen yoğun sipariş sebebiyle daha donanımlı bir yer aramak zorunda kaldık. Bunun için Yalova tarafından bir yer açmayı planlıyoruz” dedi.


Eklenme tarihi: 09.12.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMOĞLU Denizcil..
 LUNA Roro
 AKGÜNLER Denizcil..
 FEYZ Denizcilik L..
 JASMİNE COURT Hot..
 ERDOĞAN Shipping
 AMATUSA Denizcili..
 ASLI Deniz Taş. V..
 TOPKAPI GROUP
 ÜTOPİK Rekreasyon..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim