Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Osmangazi Feribotu, UND Ege gemisiyle çarpıştı
Mudanya'dan Yenikapı'ya hareket eden Osmangazi feribotu, Adalar açıklarında bir roro gemisi ile çarpıştı. Feribotun alabora olmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi.

Sivri Ada açıklarında bir yük gemisiyle çarpışan Osmangazi feribotunda 830 yolcu ile 150 aracın bulunduğu öğrenildi.



Yenikapı iskelesine yanaşan feribottaki yolcular tahliye edildi. Çarpmanın meydana geldiği feribotun baş kısmanda ise hasar oluştu.

Yetkililer, kazanın sebebi hakkındaki açıklama yapılacağını belirtti.

Kaptanın dikkati faciayı önlemiş

Marmara denizinde Sivri Ada açıklarında meydana gelen gemi kazasında Osmangazi feribotunun kaptanının dikkati ve tecrübesi sayesinde faciadan dönüldüğü öğrenildi.

Yenikapı iskelesine inen yolcular, kazada feribot kaptanının dikkati sayesinde faciadan dönüldüğünü söyledi. Yolcular, "Yabancı bir gemi hızla üzerimize doğru geliyordu. Bizim kaptanın tecrübesi sayesinde şu anda hayattayız. Yolculardan bayılanlar oldu. Kaptan, gemiyi durdurup manevra yaparak geri aldı. Eğer böyle bir hareket olmasaydı şu anda denizden cesetlerimiz çıkartılıyordu." diyerek kazayı anlattı.

Başka bir yolcu ise, "Sabah 07.30'da Mudanya'dan hareket ettik. 08.40 sıralarında yük gemisinin uzaktan geldiğini gördük. Her iki kaptan da çarpışacaklarının farkına vardılar ve dümenlerini kırdılar. Yerimizden kalkmayıp tutunmayı tercih ettik. Roro gemisi feribotun sol üst tarafından vurdu." dedi.

Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği kaza ile ilgili tahkikat başlattı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'ye ait (İDO) Osmangazi Feribotu ile UND Ege gemisinin karıştığı kazada gemilerin hafif hasar aldığı belirtildi. Açıklamada, Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'nin kaza ile ilgili tahkikat başlattığı aktarıldı.

İDO tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah 07.30 Güzelyalı-İstanbul seferini yapan İDO'ya ait 830 yolcu ve 150 araç taşıyan Osman Gazi Feribotu'nun UND RO-RO ya ait Trieste-Pendik seferini yapan UND EGE gemisi arasında Sivriada'nın 4 mil güneybatısında seyir halinde sürtünme meydana geldiği belirtildi. Kazada herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtilen açıklamada, Osman Gazi Feribotu'nun küçük çapta hasar gördüğü ifade edildi. Açıklamada her iki geminin seferlerine devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'nin olayla ilgili tahkikat başlattığı belirtildi.

Tahliye edilen feribotta hasar tespit çalışması yapılıyor

Sivriada açıklarında kaza yapan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) feribotunda bulunan araçlar ve yolcular tahliye edildi. Feribotta hasar tespit çalışması yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri ve polisler feribotun bulunduğu yere gelerek inceleme yaptı.

Güzelyalı-Yenikapı seferini yapan Osmangazi-1 feribotu sabah saatlerinde Sivriada açıklarında kaza yaptı. Kazada can kaybı ya da yaralanma olmadı. 156 aracın 836 da yolcunun bulunduğu feribotta büyük panik yaşandı. Feribot Yenikapı'ya getirildi. Burada yolcular ve araçlar tahliye edildi. Bir ambulans da İDO iskelesine geldi. Bir süre bekletilen ambulans yaralı olmadığı için iskeleden ayrıldı. Daha sonra sahil güvenlik ekipleri geldi. Polisler ve sahil güvenlik ekipleri gemide inceleme yaptı. Geminin baş iskele tarafında küçük çaplı hasar oluştu. Gemide inceleme yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Feribot yolcuları, kazadan sonra hasarı görüntüledi

Güzelyalı-İstanbul seferini yapan Osmangazi feribotu, Adalar açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı. Çarpışma anında büyük panik yaşayan yolcular, korkuyu üzerlerinden attıktan sonra gemide meydana gelen hasarı cep telefonları ile görüntüledi.

Sivriada'nın 4 mil güneybatısında İDO'nun Osman Gazi Feribotu ile UND-EGE gemisi arasında gerçekleşen kazada yolcular korkulu anlar yaşadı. Kazada nedeniyle yolcu feribotunda hasar oluştu. Kazanını şokunu üzerlerinden atan yolcular cep telefonu ile görüntü çekti. Yolcu telefonuna yansıyan görüntülerde, feribotun çarpmanın etkisiyle aldığı hasar görünüyor. Yenikapı'ya gelen feribottan inen yolcular burada da cep telefonu ile inen yolcuları ve hazır bekletilen ambulansı görüntüledi.

Zaman

Eklenme tarihi: 26.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ


A
Gemilere torpille zabit almaya devam etsinler, çok iyi yapıyorlar, sonuç ortada

Yazan: A - 27.12.2011 17:25:52


MANEVRA KABİLİYETİ
Yüksek süratli yolcu feribotu'nun manevra kabiliyeti ralli arabalarına benzer. Konteyner gemisi tır kamyonu gibidir,burada normal şartlarda önlem alması gereken daha doğrusu çatışma durumu oluştuğu zaman denizci deyimiyle kaçması gereken gemi feribot olmalıydı.
Yazan: Ahmet UZUN - 27.12.2011 13:30:24


N
YAZIK SİZE BEE.. NASIL BAŞARDINIZ BUNU
Yazan: N - 27.12.2011 12:39:44


CPA 2 GOMINA = İNTİHAR
Radara güvenip Kerteriz almadan 2 gominadan geçişe izin vermek intihardır.
Yazan: Talha YALNIZ - 26.12.2011 18:10:38


Bunu gibi daha çok olaylar yaşanır bu kafayla.
Sanırım her ıkısıde yol benım lügadını benımsemışlerdir. halbukı sancağında gördüğüne yol verme kuralı marmarada gecerlı olmadığını düşünen kaptanlar bunun gibi olayları daha çokkkk yaşarlar .Allahdan can kaybı olmamış her neyse herkese büyük geçmiş olsun .
Yazan: Sinan BAYRAKTAR - 26.12.2011 17:53:12




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUETANKERS
 ABC SHIPSTORE D..
 İLKE Denizcilik
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 EFOR Denizcilik
 TRANSPASİFİK deni..
 KDE Marine
 BALU Yatçılık
 AKUADEM Ltd Sti
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim