Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'in Vapur ihalesi iptal edildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece bir firmanın geçerli teklif verdiği 15 yolcu vapuru alım ihalesini iptal ettiklerini açıkladı. Kocaoğlu, yeni ihalede olumlu eleştirileri de dikkate alacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başta Gemi Mühendisleri Odası olmak üzere gemi inşa sektörünün şartnamesine sert tepki gösterdiği ve ihalesinde sadece bir firmanın geçerli teklif verdiği 15 yolcu vapuru satın alma ihalesini iptal ettiklerini açıkladı. Yeni Asır'ın gerek ihale öncesi gerekse de sonrasındaki eleştiri ve talepleri sürekli gündemde tuttuğu ihale tekrarlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, yeni ihaleye çıkarken gelen olumlu eleştirileri de dikkate alacaklarını açıklaması, sektörün tepki gösterdiği şartnamede de değişikliğe gidebileceği şeklinde yorumlandı. Sektör, özellikle şartnamede belirtilen gemilerin karbon kompozit malzemeden yapılması şartı nedeniyle, bu gemilerin sadece yurtdışında bir-iki tersanede yapılabileceği, bu vapurları Türkiye'de bir üreticinin yapmasının mümkün olmadığı eleştirisinde bulunuyordu. Sektör, bu şartın değişmesi halinde bu vapurların yurtiçinde çok daha ucuz maliyetle yapılabileceğini vurguluyordu.

ESAS İPTAL NEDENİ

Dün basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Kocaoğlu, 15 yolcu vapuru ve yedek parça alım ihalesinin yüksek fiyat, düşük fiyat sorgulamasını geçemediği için iptal etiklerini söyledi. Süreç içinde olumlu eleştirileri de dikkate alarak vapur ihalesi yolculuğuna devam edeceklerini açıklayan Kocaoğlu, "Tek kişiye ihale verilmez" gibi
söylemler olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Tabii mevzuatı ne kadar biliyorlar, bilmiyorlar ona birşey diyemeyeceğim. Ama biz vapur ihalesini iptal ediyoruz. Ufak tefek başka nedenler de olabilir ama esas iptal nedenimiz verilen teklifin bizim yaklaşık maliyetimizden aşırı yüksek olması. Bu konuda önümüzdeki süreçte değerlendirmemizi yapıp süreç içindeki yapıcı eleştirileri de dikkate alarak vapur ihalesi konusunda yolumuza devam edeceğiz."

PROJELERİ KONUŞTUK

Geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyareti hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Kocağlu, görüşmede tramvay, gıda ve inşaatçılar çarşısında yol düzenlemesi, hızlı trenin Basmane'ye kadar uzatılması konularının öne çıktığını söyledi. Binali Yıldırım ile sadece kendi bakanlığını değil, İzmir ile ilgili bütün konuları masaya yatırdıklarını belirten Kocaoğlu, bazı konularda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacağını ifade etti.
Kocaoğlu, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile de bir araya geldiklerini, Üçkuyular-Halkapınar tramvay projesinin öne çıktığını belirterek, "Belli projelere yurtdışı finansmanına izin verilmesi ile ilgili görüşmelerde bulunduk. İzin konusunda iki tane husus öne çıkıyor:
Biri DPT yatırım programına alınmış olması, zaten bu olmasa Hazine'ye müracaat edemiyorsunuz, ikincisi de ilgili belediyenin Hazine'ye gecikmiş borcunun olmaması, zaten bizim borcumuz yok" şeklinde konuştu.

KENTİN ZARARINA

Kordon'daki bazı işyerlerinin tentelerinin naylonla kapatılmasının yanlış olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, çirkin görüntü oluştuğunu ve buna kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Tente konusunda üzücü bir dayatma ile karşı karşıya olduklarını belirten Kocaoğlu, "Oranın naylon ya da herhangi bir malzeme ile kapatılmasının şehrin görünümüne uygun olmadığı toplum genelinde de hem fikir olunan bir konu. Eğer sigara yasağı söz konusu ise, dört tarafının naylonlarla çevrilerek İzmir Kordon'unun naylonlarla kapatılması doğru değil. Ayrıca yangın tehlikesi nedeniyle insan sağlığı söz konusu. Eğer biz bu tentelere müsaade edersek bir sabah bakmışsınız ki, prefabrike veya tuğlalarla örülmüş duvarları görürüz. Belediye ile bu kadar zıtlaşmanın doğru olmadığı, kimsenin de bu tavır içinde olmaması gerektiği kanısındayım. Basın mensuplarından da destek istiyorum. Bunu malzeme yapmak belediyenin ve İzmir'in zararına" dedi.

Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın önerdiği tenteleri uygulayan işyerlerine müdahale edilmediği yönündeki bir soruya da "Oradaki örnek tente İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetmeliği ve çalışmasını etkilemez, orada bir örnek var, o örnek bizim kurullarımızdan, kent estetiği birimimizden geçmiş bir proje değil" şeklinde cevap verdi.

KRUVAZİYER LİMANI

Başkan Aziz Kocaoğlu, bir soru üzerine kaldırım işgali konusunda hem ilçe belediyelerine hem de Büyükşehir'e büyük görev düştüğünü söyledi. Kaldırım işgali konusunda Kabahatler Kanunu uyarınca uygulanan 154 liralık cezanın caydırıcı olmadığını vurgulayan Kocaoğlu, "Dışarıda oturulmasın demiyoruz, belli boyutta esnafa izin verilmesinde fayda var. Herkesin birlikte çalışması gerekir" dedi.

Kruvaziyer limanının yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını, yoğunluk, trafik artışı gibi konularda çalışma yaptıklarını DLH yetkililerine öneriler ileteceklerini belirten Kocaoğlu, kruvaziyer limanına da, Konak tünellerine de karşı olmadıklarını sözlerine ekledi. Kocaoğlu, "DLH Yeni kruvaziyer limanını yap-işlet-devretle yapılması yönünde bir sunum yaptı. Biz orada, o konuyla ilgili kent açısından düşüncelerimizi belirttik. Bu görüşler çerçevesinde de arkadaşlar notlarını aldı. Trafik yoğunluğu, artışı gibi konularda önerimiz oldu. Bunların tartışılması yönünde mutabık kaldık. Yoğunluk artışı bir planlama kuralı. Buna planlama yaparken uymak zorundayız. Bunu da herkesin bilmesini istiyoruz ki biz ne Konak Tüneli'nin yapılmasına ne de kuruvaziyer limanın büyütülmesine karşıyız. Dosyalar hazırlandığında Büyükşehir destek verecek" dedi.

YeniAsır

Eklenme tarihi: 30.12.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMAMOĞULLARI deni..
 PENNON Yat
 DERİN Gemi işl.sa..
 İÇDAŞ A.Ş.
 TAN Tanker
 MERSİN Deniz ve T..
 FERGÜN Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
 DENAL Denizcilik
 EVRİM 1 Tur Tekne..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim