Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kocaeli Belediyesi Gemi atıklarından 3 Milyon Lira gelir elde etti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ), İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü lisanslı iki gemi ile İzmit Körfezi'ne giren gemilerden 2011 yılında ayda 400 ton atık topladı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereğince yapılan çalışmalar neticesinde 2011 yılında deniz atıklarından elde edilen gelir ise 2 milyon 920 bin 791 TL'ye ulaştı. Bu sayede hem deniz kirletilmekten kurtarılıyor hem de gelir elde ediliyor.

Türkiye'nin ilk atık bertaraf tesisi olan Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZAYDAŞ, deniz araçlarının atıklarını toplama, arıtma ve bununla ilgili gerekli düzenlemeli yapma görevini yürütüyor. Bu kapsamda İZAYDAŞ, 2011 yılı içinde yaklaşık 6 bin gemiye hizmet verdi. İzmit Körfezi'ne giren bu gemilerden aylık olarak 400 ton atık toplayan İZAYDAŞ bu hizmet sayesinde 2 milyon 920 bin 791 TL gelir elde etti. Toplanan atıklar, ayrıştırma işlemi sonrasında yakma tesisinde yakıldı ve elektrik enerjisi elde edildi.

KÖRFEZ KİRLİLİKTEN ARINIYOR

Gemilerden kaynaklanan kirliliğinin önlenerek İzmit Körfezi'nin kirlenmesinin önüne geçildiği bu önemli çalışma, iki adet atık alma gemisi ile gerçekleştiriliyor. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü lisanslı gemilerin aldığı atıklar toplanıp Derince Limanı atık kabul tesisine götürülüyor. Atık kabul tesisinde petrol türevli atıklar fiziki olarak susuzlaştırılıyor. Ortaya çıkan atık sular dış arıtma tesisine sevk ediliyor. Kısmi olarak susuzlaştırılmış atık yağlar ise (yüzde 50'ye kadar su içeriğine sahip) bedel alınarak çimento fabrikalarına gönderiliyor.

İzmit Körfezi'ne yılda 12 bin gemi gelirken bu gemilerden 40 ile 180 euro arasında ayakbastı parası alınıyor. Gemiler İstanbul'da bu parayı verirse ücret alınmıyor. O para karşılığında pis su ve çöpleri belirli oranda ücretsiz alınıyor. Fazla oranı ise metreküp olarak fiyatlandırıp ücretlendiriliyor. Ayrıştırma işlemi yapılan atıklar İZAYDAŞ yakma tesisine getirilerek yakılıyor ve elektrik enerjisi elde ediliyor.

Öte yandan körfez temizliği için önemli çalışmalar yürüten İZAYDAŞ liman, tersane, balıkçı barınakları ve yat limanlarına da hizmet vermeye başladı.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 23.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KANLAR Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 CHISIEL Dış Ticar..
 CTM Denizcilik
 HDR Denizcilik
 V-GO Yachting
 MS Denizcilik ve ..
 YANARTAS Travel A..
 CENKER Denizcilik..
 FEYZ Denizcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim