Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk armatörler yeni gemi siparişleri veriyor
Türk armatörler yeni yıl ile birlikte gemi siparişlerine başladı. Uluslararası brokerlik şirketlerinin yayımladığı raporlara göre yılın ilk ayında üç Türk armatörü Uzakdoğu tersaneleriyle yeni sözleşmeler yaptı.

Son yıllarda yeni gemi inşa piyasasında aktif rol oynayan Sabancı ailesine ait Densa Denizcilik sipariş defterine altı gemi daha ekledi. Şirket, Hyundai’ın Vietnam’da kurulu Vinashin tersanesiyle 36,383 dwt’lik altı adet dökme kuru yük gemisi için anlaşma imzaladı. Gemilerin fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Aynı tersanede başka bir Türk armatörlük şirketinin de inşası devam eden gemileri bulunuyor. Mehmet Emin Karamehmete ait Geden Lines, geçtiğimiz aylarda 8 gemiden oluşan 56.000 dwt’lik serinin son üç gemisinin sac kesim törenini yapmıştı.

DENSAY’ın tercihi handy tonaj

Bir başka Türk armatörlük şirketi Densay ise Jinling Shipyards ile biri opsiyonlu 35.000 dwt’lik iki geminin inşası için sözleşme yaptı. 2012 sonunda teslimi planlanan gemilerin her birinin fiyatının 22 milyon dolar olduğu rapor edildi. TradeWinds’in haberine göre aynı tersanede Densay’a ait inşası devam eden iki gemi daha bulunuyor. Geçen yıl sipariş edilen 57.000 dwt’lik iki supramax tipi geminin tesliminin de gelecek yıl olduğu açıklandı.

İNCE DENİZCİLİK, bildiği tonajdan devam etti

28.000 dwt ile 106.000 dwt aralığında 13 gemiden oluşan genç bir filoya sahip İnce Denizcilik de yeni yılda siparişlere başlayan şirketlerden biri. 2007’de iki adet 106.000 dwt’lik mini capesize siparişi veren şirket eski çizgisine geri döndü ve ağırlıklı olduğu tonajda iki yeni siparişe imza attı. İnce Denizcilik, Çin’de kurulu STX Dalian Tersanesi’ne 57.700 dwt’lik iki adet supramax tipi gemi sipariş etti. 2013 yılında teslim edilmesi planlanan gemilerin fiyatlarıyla ilgili açıklama yapılmadı. Fakat bazı brokerlere göre her bir geminin fiyatı 26 milyon civarında dolar olabilir.

63 milyon dolardan sipariş etti geminin değeri yarıya düştü

Tradewinds’te yer alan bir habere göre; İnce, 2007 yılında STX tersanesine her birini 63 milyon dolardan sipariş ettiği mini capesize’lardan ilki ‘İnce İstanbul’u teslim aldı. İkinci gemi ‘İnce Ankara’nın ise bu yıl içinde filoya katılması bekleniyor. Gazetenin tespitine göre bu gemilerin bugünkü değeri 35 ile 37 milyon dolar arasında.

GSD 50 milyon dolar ile başladı

GSD Denizcilik, Gayrimenkul ve İnşaat, yeni yapım kuru yük gemi yatırımı ile ilgili olarak Güney Kore’de yerleşik bir tersane ile niyet mektubu imzalandığını duyurdu. Yapılan açıklamada “Şirketimizin yeni yapım kuru yük gemisi yatırımları ile ilgili olarak sürdürdüğü piyasa araştırması ve teknik çalışmalar sonucunda, 2013 yılının 2. yarısından itibaren teslim edilmek üzere yaklaşık 50 milyon Amerikan Doları tutarındaki gemi alımları için, Güney Kore’de yerleşik bir tersane ile 30/01/2012 tarihinde niyet mektubu imzalanmıştır” denildi.

Perşemperotası (Murat Erdoğan)

Eklenme tarihi: 10.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERSAGUN Denizcili..
 GÜNGÖR Denizcilik
 RİZE İPEKYOLU Den..
 KARADENİZ Yatçılı..
 HAMALOĞLU Denizci..
 B.A.S.K
 YENAL Denizcilik
 VİLLA Denizcilik ..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ÖZGÜN Company
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim