Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
BOTAŞ tesislerindeki gemi kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı
Irak ve Hazar petrollerinin taşındığı BOTAŞ ve BTC tesislerine denizden gelebilecek muhtemel saldırılara karşı Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı petrol yüklü gemi kurtarma tatbikatı düzenledi.

Ceyhan’daki BOTAŞ Deniz Terminalinde gerçekleştirilen tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri, 1 denizde arama, güvenlik ve operasyon (DAGOT) ve 1’de Denizde Emniyet, Güvenlik ve Arama (DEGAK) timlerinden oluşan tatbikat gerçeğini aratmadı.



Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu’nun yönettiği tatbikatı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Koç, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve diğer yetkililer de izledi.

Tatbikat 55 dakika sürdü.

Senaryo gereği Botaş Limanı demirleme sahasındaki Göksu-1 isimli ticari geminin yaptığı arazı nedeniyle Artemis şirketinden yardım istedi. Talep edilen yedek parçaları getiren şirket yetkilileri 4 terörist tarafından etkisiz hale getirildi. Daha sonra teröristler sağlanan acenta botu aracılığı ile Göksu-1 adlı geminin kontrolünü ele geçirdi.

OPERASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Rehin alınan gemi personelinden biri Alo 158 hattından Sahil Güvenlik Hizmet hattını arayarak, yardım istedi. Durumun Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığına bildirilmesiyle ekipler harekete geçti. Oluşturulan kriz masası ile yerel makamlar arasında hızlı bir şekilde koordinasyon sağlanırken operasyon görevini yürüten sahil güvenlik timleri karadan ve denizden tedbir aldı.

Kaçırılan geminin etrafından botlarla güvenlik çemberi oluşturulurken, arama-kurtarma helikopteri ekiplere takviye olarak gönderildi. Helikopter geminin pruvası istikametinde uçuşlar yaparak teröristlere karşı aldatma harekatı gerçekleştirdi. Bu sırada gemideki teröristlerin sayısı ve mevkileri hakkında bilgi alıp, merkeze bildirdi. Su sırada DAGOT timleri gemiye baskın düzenledi. Teröristlerin DAGOT personeline karşılık verdi. Bu sırada bir terörist denize düştü. Boğulma tehlikesi geçiren terörist ekipler SAGET timleri tarafından kurtarıldı. Gemide sürdürülen baskınlar sonucu gemide 1’i yaralı toplam terörist etkisiz hale getirildi. Ve rehin alınan gemi personeli sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Operasyonu başarılı bir şekilde tamamlayan ekipler, birliklerine döndü.

OLUMSUZ SENARYOLARA KARŞI TEDBİRLİYİZ

Tatbikatı değerlendiren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Irak ve Hazar petrollerinin BOTAŞ ve BTC ile taşınıp, buradan da dünya pazarlarına ulaştırıldığını hatırlattı.

Türkiye ekonomisi ve özellikle enerji sektörü açısından önemli bir merkez olan Ceyhan Terminalinde muhtemel saldırılara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Coş, “Güvenlik ekiplerimiz bu anlamda bir takım senaryoları ve tatbikatları var. Bugün bir deniz aracının kaçırılması tatbikatını izledik. Sahil Güvenlik ekiplerimizin başarılı operasyonu ile teröristler yakalandı. Tatbikatla gerekli değerlendirmeleri daha sonra yapacağız. Sadece denizde değil karada da aynı şekilde tesislere ve vatandaşlara karşı çeşitli olumsuz senaryolara karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Amacımız vatandaşımızın ve vatanın güvenliğini sağlamaktır. Tatbikatta görev alan tüm personeli tebrik ediyorum.” dedi.

Stargündem

Eklenme tarihi: 21.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMİR Denizcilik
 ARKAS holding
 DENTAŞ Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 BAFA Su Ürünleri
 KARTAL Gemi İşlet..
 ARYA SHİPYARD CO.
 DENLİ Denizcilik
 JUNIORORCUN Yat İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim