Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de Yolcu gemileri, yük Limanlarına yanaşabilecek
İzmir'e bu sezon aynı anda 4 kruvaziyer gemisinin geleceği günlerde Alsancak Limanı'nda yaşanacak sorun çözüme kavuştu. TCDD İzmir Liman İşletmesi'nde yapılan toplantıda bir araya gelen taraflar, 2012 sezonunda kruvaziyer gemilerinin seferlerinin aksamaması için her türlü önlemi almayı kararlaştırdı. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonucunda liman yetkilileri, yük rıhtımlarının da kruvaziyer gemilerine açılması kararını verdi. Bazı kruvaziyer firmaları da sefer günlerinde değişiklik yapmayı taahhüt etti.

HEPSİ YANAŞACAK

Dün TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın başkanlığında yapılan toplantıya, liman işletme müdürlüğü yetkilileri, liman başkanlığı yetkilileri, İzmir'e en çok sefer yapan Costa, MSC ve diğer kruvaziyer firmalarının acentaları, kılavuz kaptanlar, İzmir Ticaret Odası ile Deniz Ticaret Odası'nın yetkilileri katıldı. Basına kapalı yapılan toplantının başında, kruvaziyer firmalarının limanda yaşanan sıkıntıya tepki gösterdiği öğrenilirken, Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın ise aynı anda 10 bine yakın yolcu getirecek kruvaziyer gemilerinin seferlerinin aksamaması için her türlü önlemi alacaklarını açıkladı. Yalçın'ın kruvaziyer turizminin artarak gelişmesi için liman olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını açıkladığı öğrenildi.

Toplantı sonucunda 4 geminin aynı anda geleceği 7 Haziran, 17 Temmuz, 5 Eylül tarihleri ile aynı anda 300 metre büyüklüğünde 3 geminin geleceği 19 Eylül tarihlerinde kruvaziyer rıhtımlarının yanı sıra konteyner gemilerinin yanaşacağı rıhtımların da gemilerin hizmetine açılması kararına varıldı. Bu kapsamda yük rıhtımına x-ray cihazları ve otobüsler konması için Gümrük Müdürlüğü ile görüşme kararı verildi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın 'gemiler açıkta demirlesin' önerisi ise güvenlik gerekçesiyle kabul görmedi. Öte yandan toplantıya katılan Karavan Turizm'in sahibi Alex Baltazzi de sefer günlerinin değiştirilmesini gündeme alabileceklerini açıkladı. TCDD Limanlar Daire Başkanı Muhsin Yılmaz, Alsancak Limanı'nda yolcu ve yük limanı için yatırımların devam ettiğini belirterek, yeni yolcu limanı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacaklarını açıkladı. İhalenin en geç Haziran ayında yapılmasını planladıklarını belirten Yılmaz, yıl sonuna kadar sözleşmenin imzalanıp yeni liman yatırımına başlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Yılmaz, "Yeni yolcu limanı ile İzmir, gelen kruvaziyer gemilerini daha rahat ağırlayacak" dedi.

Yeni limanın yapılmasını bekliyoruz

Ege Seyahat Acentaları Birliği Başkanı ve Karavan Turizm Sahibi Alex Baltazzi, her yıl sefer günlerini değiştirerek fedakarlık yaptıklarını belirterek, "Artık fazla gemi geldi diye limanda sorun yaşanmasını istemiyoruz. Kalıcı çözüm için yeni yolcu limanının yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

YeniAsır

Eklenme tarihi: 03.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Denizcilik ..
 HDR Denizcilik
 EGETAN Denizcilik
 AYSA Denizcilik A..
 İMDAT Gemicilik S..
 HAMALOĞLU Denizci..
 DOĞANBEY Denizcil..
 MİNA Denizcilik v..
 SANCAK Den. Nak. ..
 KALYONCU RoRo Shi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim