Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maersk patronsuz kaldı!..
Taşımacılık devi Maersk’in patronu Maersk Mc-Kinney Moller 98 yaşında öldü. Dünyanın en büyük konteyner gemi filosuna sahip taşımacılık devi Maersk’in patronu Maersk Mc-Kinney Moller 98 yaşında öldü. Son günlerine kadar işinin başında olan Moller 14.5 milyar dolarlık servetiyle ülkesinin en zengin işadamıydı

Dünyanın en büyük konteyner gemi filosuna sahip Danimarkalı Moller-Maersk A/S şirketinin patronu Arnold Maersk Mc-Kinney Moller 98 yaşında öldü. Dedesi ve babasının kurduğu küçük gemi işletmesinin başına 1965’te geçerek 130 ülkede 120 bine yakın kişiyle faaliyet gösteren bir deve çeviren Moller, 1993’te şirketin günlük işleyişini profesyonellere devretse de, ilerleyen yaşına rağmen yönetimde hâlâ söz sahibiydi.

‘Az kadın var’ şikâyeti

1913 yılında doğan Maersk Mc-Kinney Moller, toplam 14.5 milyar dolarlık servetiyle Danimarka’nın en zengin ve en nüfuzlu işadamıydı.

600’den fazla konteyner gemisine sahip olan Maersk’in tanker taşımacılığı, petrol, süpermarket ve bankacılık işleri de var.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, “Ülkemizin yakın tarihine Moller kadar büyük bir damga vuran az kişi var” açıklamasını yaptı. Son olarak geçen hafta şirketin yıllık toplantısına katılan Moller, salonda çok az kadın fotoğrafçı olmasından dolayı şikâyet etmişti.

Hisseler fırladı

Moller’in kızı Ane Maersk Mc-Kinney Uggla’nın ailenin en büyük vakfının başına geçmesi, torunları Robert Uggla ve Johan Uggla’nın ise şirket yönetimini üstlenmeleri bekleniyor. Maersk’in genç yönetimle birlikte değişime yöneleceği beklentisi şirket hisselerini yüzde 3.2 yükseltti. Şirketin yeni dönemde yüzde 20 hissedar olduğu Danske Bank ve kontrol hissesini bulundurduğu Dansk Supermarked iştiraklerini grup dışına çıkarabileceği belirtiliyor.




En büyük gemisini ölen eşine adadı

Arnold Maersk Mc-Kinney Moller 1940 yılında çocukluk arkadaşı Emma Neergaard Rasmussen ile evlendi ve çiftin 3 kızı oldu. 2005 yılında Emma Neergaard Rasmussen’in ölmesinin ardından 2006’da o dönemin en büyük konteyner gemisi “Emma Maersk” denize indirildi. Annesi Amerikalı olan Moller, ABD’nin de önemli bir destekçisiydi. II. Dünya Savaşı sırasında Maersk gemileri İngiliz ve ABD bayrakları çekerek müttefiklere yardımcı oldu. Associated Press, Maersk’in 1991 Körfez Savaşı ile ABD’nin Irak ve Afganistan operasyonlarına da lojistik desteği sağladığını da yazdı. Danimarka kraliyet ailesinin yakın dostu olan Moller’e 2000 yılında ülkenin en yüksek nişanlarından Fil Nişanı verilmişti. 2005’te açılan Kopenhag’daki yeni opera binası da Moller’in 440 milyon dolarlık bağışıyla inşa edilmişti.

ekoayrıntı

Eklenme tarihi: 18.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Kinney moller ınolumu
120.000 Kişiye iş imkanı sağlayan kinner moller, nurlar içinde yatsın toprağı bol olsun Allah gunahlarını afetsin

Yazan: sabri SANDIKÇI - 18.04.2012 20:19:07




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GROUPSEA Deniz Ta..
 GÜLTER Denizcilik..
 KAYIKHANE
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 SELEN Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 GÜRMAR Denizcilik..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ER-MAR Denizcilik..
 BALU Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim