Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Liman baskısı arttı
Türk limanlarının Rum gemilerine açılmasını isteyen AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Plassnik'in, bu konuyla izolasyonların kaldırılmasını ilişkilendirmesi dikkat çekti

Avrupa Birliği (AB) içinde son dönemde Kıbrıs konusunda belli bir hareketlenme yaratmaya çalışan Avusturya'dan yine, "limanları açın" mesajı geldi. Salzburg'daki AB Dışişleri Bakanları Gayrı resmi Toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Dönem Başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in bu açıklamayı yaparken, Ek Protokol'ün uygulanmasıyla KKTC'ye yönelik izolasyonun kaldırılması amacıyla hazırlanan doğrudan ticaret tüzüğü arasında bağlantı kurması dikkat çekti. AB, şu ana kadar bu iki konunun birbirinden ayrı tutulmasını sağlamak için özel çaba harcıyordu.

Toplantı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Plassnik, Avusturya'nın KKTC için hazırlanan doğrudan ticaret tüzüğünün hayata geçirilmesi için ne yapacağının sorulması üzerine, "Ek Protokol'ün tam olarak uygulanması gerek. Bunun uygulanmasını engelleyen siyasi nedenlerin farkındayım ve bunları küçümsemiyorum. Ancak hukuki yükümlülükler de yerine getirilmeli" cevabını verdi. Sorunun, Ek Protokol'le değil KKTC tüzükleriyle ilgili olduğunun hatırlatılması üzerine ise Plassnik "Yanıt verdim, zaten bu iki konu birbiriyle bağlantılı" dedi.

AB'nin KKTC tüzükleriyle Ek Protokol'ün uygulanmasını birbirinden ayrı tutması ve Türkiye'den de bu iki konuyu birbiriyle ilişkilendirmemesini istemesi Plassnik'in "dil sürçmesi" yaşayıp yaşamadığını gündeme getirdi. Ankara, yaptığı son önerilerde Ek Protokol'ü tam olarak ve gecikmeksizin uygulamanın ancak KKTC'ye yönelik izolasyonların kaldırılması karşılığında mümkün olabileceği mesajını AB'ye iletmişti.

Eklenme tarihi: 17.03.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYKİM Petrolcülü..
 OF Shipping
 UNİTED Maritime
 USTAOĞLU Denizcil..
 BAFA Su Ürünleri
 BAYRAKTAR Denizci..
 GEMAK
 SAAT VE SAAT
 GULET POINT Yacht..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim