Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
VBG, Ran Lojistik'i de aldı
Kurulduğu 2001 yılından bu yana denizcilik, gemi ve lüks yat, inşaat ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren VBG Holding, İstanbul Menkul Şirketler Borsası’ndan (İMKB) şirket topluyor. Önce Aralık 2011’de İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı’nı, ardından bu yıl mart ayında Mataş Matbaa’yı bünyesine katan VBG Holding, şimdi de Ran Lojistik’in hisselerini satın aldı. Borsaya yapılan açıklamalara göre hisse satışına ilişkin pazarlıklar 5 günde tamamlandı. Zira Ran Lojistik’ten 20 nisan’da yapılan açıklamada, payların satışına yönelik olarak muhtemel bir kurumsal yatırımcı ile görüşmelere başlandığı bildirilmişti. Anlaşmanın sağlandığı ise 25 nisan’da yapılan açıklama ile duyuruldu.

Ran Lojistik’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Ramiz Benli’nin elinde bulunan ve şirket sermayesinin yüzde 25’ini temsil eden halka açık hisseler de dahil, şirketin tüm ortakları ellerindeki payları VBG Holding’e devrettiler. Açıklamaya göre, Ramiz Benli elindeki payları hisse başına 1.05 liradan toplam 5 milyon 250 bin liraya devretti. Ayrıca RANGÜM Gümrük Müşavirliği, Gülhun Gülfem Benli, Haluk Benli, Hakan Kavruk, Yüksel Taşkoparan ve Necmi Geçmez de ellerinde halka kapalı konumda bulunan tüm hisseleri toplam 1 milyon 256 bin 690 TL karşılığında VBG Holding’e sattılar. Söz konusu hisse devirlerinin ardından VBG Holding’in Ran Lojistik’teki payı Ramiz Benli’nin sattığı halka açık yüzde 25’lik pay da dahil olmak üzere yüzde 30,24 olurken, şirketin halka açıklık oranı da yüzde 69,76’ya geriledi.

VBG Holding’in bünyesinde son yaptığı satın almalar dışında ayrıca, Ansa Enerji, Doğusan Tersanesi, Suu Otel, Catadon Yatch şirketleri bulunuyor.

Enerjigündem

Eklenme tarihi: 26.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELAY Shipping
 ORCA Denizcilik N..
 NİSA Uluslararsi ..
 BEYTUR Turizm
 APM Denizcilik Na..
 ERC Denizcilik Lt..
 PROMOTE A.Ş.
 SEACOR INTERNATIO..
 TAN Tanker
 BYZAS Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim