Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İkinci el teknelere yoğun ilgi
İkinci el tekneler için düzenlenen BOAT SHOP Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı'na katılım yoğun oldu. İlk gün 6 bin 300 kişinin ziyaret ettiği fuarda özellikle ünlü isimlere ait yatlar ilgi odağı odağı haline geldi.

NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen fuar Marintürk İstanbul City Port’da 6 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Fuarın ilk gününde daha uygun fiyatlarla tekne sahibi olmak isteyenlerin ilgisi büyük oldu ve üç saat içerisinde 17 tekne yeni sahibini bulurken, günün sonunda 25 adet ikinci el tekne satıldı, 11 adet de yeni tekne siparişi alındı.

Boatshop Fuarında 170 teknenin de 4 gün içinde tamamen satılması bekleniyor. Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret edeceği fuarda satışa çıkacak teknelerin toplam satış fiyatı 900 milyon TL’yi buluyor. Teknelerin fiyatları 5 bin 500 Euro ile 8 milyon Euro arasında değişiyor.

ÜNLÜ İSİMLERİN YATLARI DA SATILIK

Fuarda, Ali Koç’un satışa çıkardığı “Yosma” isimli teknesi, Fenerbahçe’li Volkan Demirel’in “Number One” isimli teknesi, Saruhan Tan’ın yarış teknesi ve Mustafa Koç’un da uzunca bir süre kullandığı 1975 yılı yapımı Bennetti 85, İlker Tahincioğlu’da ait 4 milyon euro’luk mega yat ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar’a ait olan, 8 milyon Euro fiyatıyla fuarın en pahalı teknesi “Limitless” isimli mega yatlar fuarın en fazla ilgi gören tekneleri arasında yer aldı.

Türk tasarımcılar tarafından tasarlanan ve Selah Tersanelerinde üretilen 2,5 metre boyundaki dünyanın en küçük teknesi de 6000 TL’lik fiyatıyla fuarın en fazla ilgi çeken teknelerinden biri oldu. 2,5 metrelik mini tekne, ilk gün 5 adet yeni sipariş aldı.

BOAT SHOP, yatçılık sektörünün ikinci el tekneler için düzenlenen Türkiye’deki tek organizasyonu olarak 100’ün üzerinde firma, 200’e yakın marka ile denizde ve karada sergilenmek üzere 170 adet tekneye yer veriyor.

FUAR STATÜSÜNE ALDIK

NTSR Fuarcılık Fuarlar Direktörü Esin Aslıhan, "İlk kez 2010 yılında talep üzerine Uluslar arası Boatshow Fuarında 2.el tekneler için bir bölüm ayırmıştık. Tahminimizden daha büyük bir ilgi gördü ve fuarın ilk 2 gününde teknelerin neredeyse tamamı satıldı. Sektörün talebi üzerine, geçen yıl sezon öncesi 2.el teknelere yönelik ayrı bir fuar organize etmeye karar verdik. Bu fuar, çok kısa sürede organize edilmesine rağmen geçen yıl 150 adet 2.el tekne satışa çıktı. 2. El Tekne, Tekne Ekipmanları ve Aksesuarlarına gösterline bu yoğun ilgiyle birlikte artık Boathop’u fuar statüsüne aldık" şeklinde konuştu.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 04.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAMALOĞLU Denizci..
 NİYANA Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 MEDITERRA LINE
 BLUETANKERS
 SAN-MAR Denizcili..
 TUR YAT SAN
 ASYA Nakliyat Ve ..
 TEMEL Denizcilik ..
 PASİFİK Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim