Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balık varlığını korumak için tekne sayısı azaltılacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılıkta aşırı ve bilinçsiz avlanmaya karşı harekete geçti. Balık varlığının korunmasına yönelik çalışma başlatan Bakanlık, denizlerde avlanan 20 binin üzerindeki tekne sayısının azaltılmasını hedefliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın balıkçılıkta aşırı ve bilinçsiz avlanmaya karşı harekete geçtiği bildirildi. Balık varlığının korunmasına yönelik çalışma başlatan Bakanlığın, denizlerde avlanan 20 binin üzerindeki tekne sayısının azaltılması hedeflediğine dikkat çekildi. Balıkçılardan gelen talep üzerine 2012 destekleme programına dahil edilen uygulamayla, sektörden ayrılmak isteyen tekne sahipleri destekleneceği anlatıldı.

Uygulamanın Türkiye'deki avlanma kapasitesinin yüzde 90'ına sahip olan 12 metre ve üzerindeki tekne sahiplerini kapsadığı belirtilerek, balıkçılığı bırakmak isteyen tekne sahiplerinin, gemi boyuna göre bakanlıktan destekleme alacağı ifade edildi. İlk defa hayata geçecek uygulama ile 12 metre ve üzerindeki balıkçı gemilerinin yüzde 5 azaltılması hedeflenerek, toplam av miktarının yüzde 10'una sahip 12 metrenin altındaki gemiler ise uygulamanın dışında tutulduğu kaydedildi.

Av miktarı aynı kalmasına rağmen 2002 yılına kadar sürekli artış gösteren tekne sayısı, denizlerdeki balık varlığını tehlikeye attığına dikkat çekilerek, aşırı tekne sayısı sektörde faaliyet gösteren balıkçıları da olumsuz etkilediği belirtildi. Denizlerde aşırı avlanmanın önüne geçmek isteyen Bakanlığın, balıkçılığı bırakmayan isteyen teknesi sahiplerine mağdur olmadan sektörden ayrılma imkanı sunduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada,
"Balıkçılığın ekonomik sürdürülebilirliğine de olumlu yansıyacak proje, balıkçılık yapmaya devam eden tekne sahiplerinin de ekonomik olarak rahatlamasına yardımcı olacak. Aynı zamanda sürdürülebilir avcılığın sağlanmasına yönelik bir adım olarak değerlendirilen uygulama ile av ile av gücü arasındaki dengenin kurulmasına katkı sağlanacak. Bu sayede denizlerdeki balık varlığı da korunmuş olacak"
denildi.

TOPLANAN GEMİLER YARDIM VE ARAŞTIRMA AMAÇLI KULLANILACAK

Kendi istekleri ile desteklemeden faydalanarak gemilerini avcılıktan çıkaracak gemi sahiplerinin, geminin tüm haklarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredeceği bildirildi. Bakanlığın bu gemileri çeşitli amaçlarla kullanmayı planladığı belirtilerek, açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gemilerin bir kısmını su ürünleri araştırma kuruluşlarına veya üniversitelere vermeyi planlayan bakanlık, bir kısmını da TİKA aracılığıyla Afrika ülkelerinden bazılarına yardım amaçlı verecek. Kullanılamaz durumda olan gemileri ise Makine Kimya Endüstri Kurumu tarafından hurda olarak değerlendirilecek. Uygulama sonuçlarına göre, projenin sonraki yıllarda da devam ettirilmesi planlanıyor."

Sondakika

Eklenme tarihi: 09.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ


bilgi
bende teknemi verdim mart ayına kuram çıktı acaba veren var mı

Yazan: tunay bora - 4.03.2013 23:03:10




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUE DE NIMES
 INDEKS A.Ş
 UNİCORİMAN
 IMB Shipping and ..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 TOPKAPI GROUP
 SAMBURCO Denizcil..
 GRAND OCEAN
 PENNON Yat
 TUZLA Tersanecili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim