Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Balıkçılara Piyango gibi teşvik !
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçı teknelerinin sayısını azaltarak denizlerimizdeki balık varlığının korunmasın amaçlıyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, denizlerde avlanan 20 binin üzerindeki balıkçı teknesinin azaltılması için boyu 12 metreyi aşan teknesini teslim eden balıkçılara metre başına 10.000 TL den başlayan teşvik ödemesi yapılacak.

7 Mayıs 2012 tarih ve 28285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 2012 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararın hayvancılık desteklemeleri ile ilgili 4. maddesinin 9. fıkrasına göre boyu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı teknelerine verilecek teşvik miktarı şu şekilde olacak;

MADDE 4 (9) :
Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesi ve stoklar üzerindeki av baskısının azaltılması amacıyla, su ürünleri ruhsat teskeresine sahip on iki metre ve üzerindeki balıkçı gemisi sahiplerine, gemilerinin avcılıktan çıkarılması karşılığında, gemi boyuna göre aşağıda belirtilen miktarda destekleme ödemesi yapılır. Bu desteklemeden yararlanarak avcılıktan çıkarılan gemiler hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her türlü tasarrufa yetkilidir.






Gemi boyu (m)Bir metresi için ödenecek destek miktarı (TL)
12-20 10.000
21-30 15.000
31 ve üzeri 20.000

İlgili metni görmek için TIKLAYINIZ

Karar balıkçılar arasında sevinçle karşılandı.

BALIKÇILAR BAKAN EKER'E MÜTEŞEKKİR

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Kop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, ilgili kararın balıkçılık camiasında bayram etkisi yarattığını ifade etti.

Sür-Kop Genel Başkanı Ramazan Özkaya,
"Bakanlığımız balıkçılık camiasının uzun yıllardır gündeme getirdiği filo küçültme talebini de dikkate alarak balıkçı gemilerinin avcılıktan çıkarılması karşılığında gemi boyuna göre aldığı destekleme kararıyla camiamızı sevince boğmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de avlanabilir stok büyüklüğüne ulaşıldığı genel olarak kabul görülen bir saptamadır. Durumun böyle olmasına rağmen ne yazık ki tekne sayısı aynı kalmasına rağmen son model taramalı soner cihazlar sayesinde av gücünün artması, balık stoklarını nerede hangi bölgede olursa olsun bulabilme imkanının olması stoklar üzerinde baskı oluşturmaya başlamış ve balık stoklarında azalmalar gözlenmiştir. Her ne kadar kontroller sıklaştırılmasına rağmen aşırı avcılık devam etmiştir. Ancak bu yeni uygulamayla av gücü yüksek olan balıkçı filomuzun sayısal olarak azaltılması hem stoklarımız üzerindeki av baskısını azaltacaktır"
dedi.

Avcılığa devam eden teknelerin yıllardır zarar ettiğini ifade eden Özkaya, "Sayın Bakanımız Mehdi Eker'e tüm balıkçılar adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, Allah razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin diyorum" diye konuştu.

"Filo küçültme uygulaması gerçekleşirse Bakan Mehdi Eker'in heykelini dikeriz" sözleri ile dikkatleri üzerine çeken İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser ise, "AK Parti hükümetinde hayaller gerçek olmaya devam ediyor. Sözümüzün arkasındayız. Heykelini dikemesek bile Bakanımızın ismini ölümsüzleştirmek adına gereken çalışmayı mutlaka yapacağız" dedi.

FIRSATÇILARA DİKKAT !

Kararda tekne sahiplik süresi ile ilgili herhangi bir zaman dilimi belirtilmediğinden bazı fırsatçıların konu hakkında haberdar olmayan balıkçıların teknelerini satın almaya çalıştığını öğrendik.

Bu konuda ruhsatlı tekne sahibi balıkçılarımızı uyarıyoruz.

www.gemipersoneli.com

*****************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:
Balık varlığını korumak için tekne sayısı azaltılacak


Eklenme tarihi: 17.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZPINAR Denizcili..
 AYGAZ A.Ş.
 REGENCY Ship
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 EKSİM Denizcilik
 CSM Denizcilik ve..
 AR Shipping
 TURKON Holding
 GEMAK Şirketler G..
 YILMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim