Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Otomobil iskeleden düştü: 4 Ölü!
Bandırma limanından Tekirdağ'a gelen "Yener C" isimli feribottaki bir otomobil, karaya yanaştığı sırada denize düştü. Araçta bulunanlardan 2 kişi olay yerinde, 2'si de hastanede hayatını kaybetti. Ailenin Balıkesir'den Kocaeli'ye gittiği öğrenildi. Ölen ailenin yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Olay gece 04:00 sıralarında yaşandı. Balıkesir'in Bandırma ilçesi'nde iki ayrı araçla Kırklareli'ne gitmek için yola çıkan aile kamyonları taşıyan Yener C isimli feribota bindi. Feribot gece saat 04:00 sıralarında Tekirdağ Limanı'na yaklaştı. 53 yaşındaki Vecdet Eriş isimli şoför idaresindeki 41 E 7190 plakalı içinde 3 kişinin bulunduğu otomobili ile feribottan inmek istedi. Feribottan aracı ile inen Eriş, korkulukları olmayan iskelede direk ilerleyince aracı ile birlikte denize düştü. Olayı gören feribottakiler tarafından durum polise haber verildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Araç içerisinde bulunan 4 kişinin diğer araçtaki yakınları sinir krizi geçirdi.

Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, zaman geçirmeden elbiselerini giyerek dalış yaptı. Araç içerisinden yaklaşık 15 dakikalık bir çalışma sonucunda çıkartılan 2 kişi olay yerinde ilk müdahaleleri yapılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan diğer iki kişiyi kurtarmak için dalgıçlar çalışma başlattı. Araç içerisinden çıkartılan 2 kişi müdahalelere rağmen rağmen kurtarılamadı. Ailenin Bandırma'dan Kocaeli'ye gittiği öğrenildi.

Araç içerisinden çıkartılan 4 kişinin kimliği belirlendi. Araç içerisinde aracın şoförü 53 yaşındaki öğretmen Vecdet Eriş, öğretmen eşi 49 yaşındaki Aysel Eriş, 51 yaşındaki Ahmet Gülhan ve eşi Zeynep Gülhan yaşamını yitirdi. Ailenin Siirt Pervari nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Olay yerinde cesetleri gören ve sinir krizleri geçiren ölenlerin yakınları polisler tarafından hastaneye götürüldü.

Ailenin akşam saatlerinde 2 otomobille feribota bindiğini söyleyen bir kamyon şoförü, 'Akşam feribota iki otomobile bindiler. Neşeli bir aileydi. Termosta çay içip yemek yediler. Limana geldiğinde araç önündeki denizi fark etmeyerek denize düştü. Elimizden bir şey gelmedi. Polise haber verdik.' dedi.

Limanda hiçbir önlemin olmadığını söyleyen bir kamyon şoförü ise 'Aile denizi fark etmeyerek direk otomobilleriyle denize düştü. Burada hiçbir önlem yok. Işıklandırma ve işaret hiçbirşey yok. Belki korkuluk olsa bu aile denize düşmezdi. Yetkililerin biran önce önlem alması gerekir.' dedi.

Düğün evine gidiyorlardı

Denize düşen otomobilde hayatını kaybeden Gülhan çifti ile Eriş çiftinin dünür olduğu, tayini Kırklareli'ne çıkan uzman çavuş damat adayının eşyalarını yerleştirmek için Tekirdağ'a geldikleri öğrenildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu ölen Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) çifti ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) çiftinin dünür olduğu bildirildi. Dünürlerin, tayini Kırklareli'ne çıkan uzman çavuş damat adayı Mustafa Gülhan (26) ile nişanlısı Selvi Eriş'in (25) eşyalarını yerleştirmek için Tekirdağ'a geldikleri öğrenildi.

Arabalı vapurun boşaltılması sırasında karaya çıkan, geminin yanaştığı iskelenin karşısından denize düşen otomobilde bulunan Vecdet ve Aysel Eriş'in olay yerinde, Ahmet ve Zeynep Gülhan'ın hastanede hayatını kaybettiğini öğrenen nişanlı çift, sinir krizi geçirdi. İzmir'den yüklenen eşyalarını taşıyan Mehmet Bingöl'ün kullandığı 50 LD 189 plakalı kamyonda yolculuk eden çift, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekiplerince denizden çıkarılan cesetler, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu.

Kaptan Rafet Pala, emniyetteki ifadesinde, vapur limana yanaştığı sırada dışarıdan ses geldiğini ve hemen olay yerine koştuğunu söyledi. Pala, ''Hemen arkama baktım. Otomobilin suya düştüğünü fark ettim. Çevredekilerle limana koştuk'' dedi. Kamyon sürücüsü Mehmet Bingöl de çeyiz taşımak için yola çıktıklarını belirtti.

Bingöl, ''Tekirdağ Limanı'na yanaştığımız esnada çıkış hazırlığı yapıyorduk. O sırada yanımızdan bir otomobil geçti. Daha sonra büyük bir gürültüyle denize düştü. Limanda yön işareti bulunmuyordu. Karanlık olduğu için bir şey göremiyorduk. Hemen araçtan inerek yardım için elimizden geleni yaptık'' diye konuştu.

Sabah

Eklenme tarihi: 28.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜN Company
 MARİST Shipping
 INDEKS A.Ş
 BAKAN Denizcilik
 KURUOĞLU Denizcil..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 DELTA NAVIGATION ..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 GEMEK Denizcilik ..
 H M Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim