Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
5 yıldızlı yüzer otellerin gözdesi Türkiye!
2000'li yıllardan itibaren Türkiye'de kruvaziyer gemileri ile yapılan seyahatlere olan taleplerde kayda değer artış görüldü. Lüks gemilerle yapılan ve üst gelir grubuna ait kişilere hitap eden kruvaziyer turizmi dünya genelinde her yıl yüzde 10 civarında büyüme kaydederken, Türkiye'de yıllık büyüme oranı dünya ortalamasının oldukça üzerinde seyretti.

Türkiye'ye kruvaziyer gemileriyle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre 2004 yılında yüzde 10,8, 2005'te yüzde 17,4, 2006'da yüzde 34,1 2007'de yüzde 34,6, 2008'de yüzde 17,3 artış gösterirken, küresel ekonomik krizin etkisiyle 2009'da yüzde 7,5 azaldı. 2010 yılında yüzde 15 ile tekrar artış gösteren yolcu sayısı, 2011 yılında ise bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında yükseldi.

Son 9 yıllık sürece bakıldığında Türkiye'ye gelen gemi sayısı yüzde 83, yolcu sayısı ise yüzde 276 arttı. 2003 yılında, 887 gemi ile toplam 582 bin yolcu Türkiye'ye gelirken, 2011 yılı sonu itibarıyla gemi sayısı 1.623'e, yolcu sayısı ise 2,2 milyona ulaştı. Bu yılın ilk 5 ayında ise toplam 300 gemi Türkiye'yi ziyaret ederken, bu gemiler 353 bin yolcu getirdi. Bu yılın ilk 5 ayı da dahil edildiğinde 2003 yılından bu yana toplam yaklaşık 11,7 milyon turist kruvaziyer gemileriyle Türkiye'ye geldi.

Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya kruvaziyer gemilerinin Türkiye'deki en gözde limanları arasında yer alıyor. Geçen yıl Türkiye'de 23 limandan kruvaziyer gemi yolcu hareketi gerçekleşti.

Kruvaziyer turizminde limana gelen her gemi ülke ekonomisine döviz girdisi sağlıyor. Kruvaziyer turizmi sadece yabancı değil, yerli turistlere alternatif ve farklı bir tatil deneyimi yaşama şansı sunuyor.

Dünyada yılda 16 milyon kişinin tatil için tercih ettiği kruvaziyer turlarına Türkiye'nin de ilgisi hızla artıyor. Kruvaziyer turizmi son yıllarda Türkler tarafından da tercih edilen tatil şekli olarak sektördeki yerini almaya başladı. Bu kapsamda Kuşadası, İzmir ve İstanbul katılımlı gemi seyahatleri giderek yaygınlaşıyor. Geçen yıl kruvaziyer turizmini tercih eden yerli yolcu sayısı 50 bine kadar yükseldi. Türkler gemi seyahatinde en çok sıcak bölgeleri tercih ediyor.

5 yıldızlı yüzen otel

Kruvaziyer gemileri 5 konfor ve sundukları seçenekler açısından 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde ziyaret ve alışverişler, sunulan turistik hizmetleri 5 yıldızlı otel konforunda almak yolcuların kruvaziyer gemilerine çeken etkenlerin başında yer alıyor.

Bunun yanı sıra bir tek odada konaklamaya devam ederken kısa zaman içerisinde çeşitli şehirler, ülkeler görebilme fırsatı, aileler de dahil olmak üzere bir çok farklı yolcu tipine uyabilecek çeşitlilikte seyir seçenekleri, kruvaziyer seyahatin insanların gözünde oluşturduğu ''şıklık'' algısı, tek görevi yolcunun memnuniyetini sağlamak olan personel ve yöneticiler, özellikle kısa seyirlerde ekonomik ve kaliteli tatil imkanları da kruvaziyer gemilerine talebi artırıyor.

Haber7

Eklenme tarihi: 25.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENER Denizcilik
 OLAY NAUTIC
 UNICOR İnternatio..
 POLATHANE Denizci..
 MARMARA Deniz Taş..
 MİRAGE Hotel
 MERSİN Deniz ve T..
 BEYKİM Petrolcülü..
 CSR Denizcilik Sa..
 CASPI Cargo Lines..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim