Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna ile vizeler kalkıyor
Türkiye ile Ukrayna arasında geçtiğimiz Aralık ayında imzalanan ve karşılıklı vizesiz seyahate serbestiyet getiren antlaşma 1 Ağustos'da uygulanacak.

Karadeniz havzasının iki önemli ülkesi Türkiye ile Ukrayna arasında uzun süredir beklenen vizesiz seyahat, 1 Ağustos'da resmen başlıyor.

Türkiye ile Ukrayna arasında, 22 Aralık 2011 tarihinde imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma' 1 Ağustos'ta resmen yürürlüğe giriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, her iki ülkenin vatandaşları, birbirlerinin ülkesine anlaşmanın ekinde sıralanan geçerli pasaport ve seyahat belgeleriyle, kesintisiz kalış süresi ile giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak girip çıkabilecek ve transit geçebilecekleri vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Her iki ülke vatandaşları, birbirlerinin ülkesinde toplam kalış (ikamet) süresi son 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecektir. Örneğin, Ukrayna vatandaşları 6 ay içerisinde vize muafiyetiyle 3 kez 30 gün sürelerle giriş ve çıkış yaparak toplam 90 gün ülkemizde kalabilecektir. Anlaşmada belirtilen vize muafiyet süresinden 30 gün, daha uzun süreli kalmak veya çalışmak, eğitim ve aile birleşimi amaçlarıyla yapılacak seyahatlerde, işbu anlaşmanın ekinde belirtilen geçerli pasaport ve seyahat belgeleri hamilleri, tarafların ulusal mevzuatı uyarınca vizeye tabidir.

Ukrayna'ya seyahat edecek Türk vatandaşları için vize muafiyeti kapsamında bulunan geçerli belgeler; umuma mahsus pasaport, geçici pasaport (sadece daimi olarak ikamet edilen devlete dönmek için), uçaklar için mürettebat sertifikası (uçak mürettebat listesi ibraz edilirse), gemi adamı cüzdanı (gemi mürettebat listesi veya bir örneği ibraz edilirse) ve seyahat belgesi'dir."

Türkiye'ye seyahat edecek Ukrayna vatandaşları için vize muafiyeti kapsamında bulunan geçerli belgelerin ise şunlar olduğu açıklandı: "Ukrayna vatandaşı yurt dışı seyahat pasaportu (umuma mahsus pasaport), çocuk seyahat belgesi, gemi adamı kimlik kartı (gemi mürettebat listesi veya örneği ibraz edilirse), mürettebat kimlik kartı (uçak mürettebat listesi örneği ibraz edilirse) ve Ukrayna'ya dönüş sertifikası'dır.

Turizmgüncel



Eklenme tarihi: 29.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARTUR Teknesi
 MAK Denizcilik Ti..
 ERK Denizcilik
 GAMMA Shipping
 BATUM Denizcilik ..
 MARDES Gemi
 OF Shipping
 UNIMARIN Denizcil..
 ALYANS Denizcilik
 ADECCO Hizmet ve ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim