Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Amerika'nın dev uçak gemisi Antalya'ya geliyor
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 5 bin 600 mürettebatlı dünyaca ünlü uçak gemisi Abraham Lincoln Antalya’ya demirleyecek. ABD donanmasının dünyaca ünlü uçak gemisi Abraham Lincoln’ü ağırlayacak.

17 Temmuz’da Antalya Limanı açıklarına demirleyecek USS Abraham Lincoln uçak gemisinin mürettebatı yaklaşık 3 bin 200. Ancak savaş uçakları ile birlikte toplam mürettabat sayısı 5 bin 600’yü buluyor.

18 Temmuz’da uçakta bir resepsiyon düzenlenecek ve Antalya protokolü gemiye çıkıp, 332.8 metre uzunluğundaki gemiyi yakından görme fırsatı bulacak. Abraham Lincoln uçak gemisi, 22 Temmuz’da Antalya’dan ayrılacak. Uçak gemisinin hareket gücü, gemide bulunan 2 nükleer reaktörle sağlanıyor.

80 UÇAK BULUNUYOR

Gemide 7 farklı tipte toplam 80 uçak bulunuyor. Aralarında, ilk kez Abraham Lincoln’de kullanılmaya başlayan F18 Super Hornetler de bulunuyor. Uçak gemisine bir dakikada yaklaşık dört uçak iniş ya da kalkış yapabiliyor.

USS Abraham Lincoln’ün Antalya’da demirleyeceği dönemde denizde ve karada geniş güvenlik önlemleri alınacak. Uçak gemisinin demirleyeceği mevkideki yasaklanmış sahaya balıkçı tekneleri dahil, hiçbir tekne yaklaştırılmayacak.

Antalya, iki yıl önce de ABD’nin en büyük savaş gemileri arasında yer alan Eisenhower’ı ağırlamıştı. Yaklaşık 5 bin mürettebatı bulunan Eisenhower uçak gemisinin 2 bin 500 mürettebatının çarşı iznine çıktığı açıklanmıştı.

Ayrıca ABD’li askerler Kaleiçi ve çevresinden de hediyelik eşya, tekstil ürünleri almıştı. Uçak gemisinin, Antalya’da kaldığı 4 günlük sürede, liman, gemi hizmetleri dahil 3 milyon doları aşkın bir gelir bıraktığı açıklanmıştı.

KÖRFEZ SAVAŞI’NDA GÖREV YAPTI

Nimitz sınıfı uçak gemilerinden USS Abraham Lincoln, ilk Batı Pasifik görevine 1991 yılında çıktı. Gemi daha sonra Körfez Savaşı’nda görev yaptı. Sonraki yıllarda ise, Körfez Savaşı sonrasında Irak’ın güneyinde oluşturulan uçuşa yasak bölgede sürdürülen “Güney Keşif Operasyonu” ile Afganistan’daki “Kalıcı Özgürlük Operasyonu” sürecine dahil oldu. Abraham Lincoln, son olarak bu yıl Ocak’ta İran ile ABD arasında Hürmüz Boğazı konusundaki gerilim sürerken, Hürmüz boğazından geçerek Basra Körfezi’ne girmesiyle dünya gündemine gelmişti

airnewstimes

Eklenme tarihi: 16.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNICOR İnternatio..
 RABİA Denizcilik
 RTS Denizcilik Sa..
 TRIMORYA Denizcil..
 RECA MARMARA Nak...
 ATLANTİK Deniz ve..
 İLKE Denizcilik
 T&O Denizcilik
 SARP Turizm
 RİZE İPEKYOLU Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim