Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Bu tekneler uçuyor
Üç yıldır organize edilen ve bu yıl Dünya Şampiyonası niteliği kazanan Petrol Ofisi sponsorluğundaki Class 3-225 Uluslararası Türkiye Offshore Şampiyonası, hafta sonu İstanbul Caddebostan'da start alacak. 225 beygirlik teknelerin su üstündeki sürat dansı, izleyenleri heyecanın doruklarına taşıyacak.

Karada en hızlı araçları F1 pistinde alkışlayan İstanbul, bu kez sürat ustalarının denizdeki randevusuna hazırlanıyor.

Petrol Ofisi sponsorluğundaki Uluslararası Offshore Türkiye Şampiyonası, 20-21 Mayıs'ta Caddebostan sahilinde yapılacak sezonun ilk yarışıyla start alıyor. Kapalı kokpitli catamaran tipi sürat teknelerinin, dıştan takılan 225 beygir gücündeki motorlarıyla 150 km'ye varan süratlere ulaştığı mücadele, adeta su üstünde yapılan bir Formula 1 yarışını çağırıştırıyor. Öyle ki, bu yarışta F1'de olduğu gibi tekneler pit stop bile yapıyor.

Şampiyonanın organizatörü İstanbul Offshore Kulübü'nün Başkanı Uğur Işık, yaklaşık 10 yıldır emek verdiği bu sporda pit stop uygulamasının yalnızca Türkiye'deki yarışlara mahsus olduğunu belirterek, gelinen noktanın önemini şöyle vurguluyor:

"Üç yıldır yarıştığımız Class 3-225 kategorisini biz yarattık. Tüm kurallarını ve yarışma statüsünü saptayarak uluslararası federasyon UIM'e de tescil ettirdik. Artık bu yarış bir Dünya Şampiyonası özelliği kazandı. Şimdi hedefimiz yarışa katılımı geliştirip gerçek bir uluslararası nitelik kazandırmak. İngiltere'de aynı kategoride Honda motorlarıyla yarış yapılacak. Fransa'da da başlayacak. Yakın gelecekte şampiyona ayaklarını yurtdışında da organize etmeyi planlıyoruz".

Class 3 teknelerinin düşük maliyetli olduğunu hatırlatan Işık, "Class 1 teknesinin sadece bir motoru 100 bin euro. Bizim bir tekne için toplam maliyetimiz 50-60 bin euro. Birkaç yılda Türkiye'de hiç olmayan bir sanayi yarattık. Tekne imalatı, römork, malzeme, motor, çeşitli şehirlerde turizme katkı, istihdam ve yan sanayisiyle birkaç milyon dolar kıymetinde bir ekonomi oluştu" diyor.

Hedef Class 2

Halen Class 3'te yarışabilecek 15 tekne bulunuyor. Bu sayının gelecek yıllarda artacağını tahmin eden Işık, "Birkaç yıl içinde daha güçlü ve büyük teknelerin yarıştığı Class 2'yi de hayata geçirmek niyetindeyiz. Devlet destek olursa geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi uyandıran, son olarak 2002'de İzmir'de yaptığımız Class 1 şampiyonasını da yeniden Türkiye'ye getirebiliriz" diye konuşuyor.
Hız, güç, cesaret ve koordinasyonun bileşiminden oluşan OffShore'da hafta sonu Caddebostan'da başlayacak heyecan fırtınası, ilerleyen haftalarda Türkiye'ye yayılacak. Haziran'da Adana ve Antalya, Temmuz'da Bodrum, Ağustos'ta Marmaris, Eylül'de Ankara Gölbaşı ve tekrar İstanbul su üstündeki bu müthiş şova ev sahipliği yapacak.

Eklenme tarihi: 17.05.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FORSA Yatçılık
 YOROZ Agency
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 GN GROUP
 RANMARİNE Denizci..
 KAYRAPORT Liman I..
 GEMPO
 LAMIA Yat İşletme..
 LİDER Gemi San.Tu..
 AREL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim