Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk gemisine ağır suçlama !
Brezilya’da Malta bandıralı Türk yük gemisi Şeref Kuru ve 19 Türk personeli “ırkçılık, işkence ve cinayete teşebbüs” suçlamasıyla karşı karşıya.

Brezilya basınının haberine göre, 13 Haziran’da Kamerun’un Douala Limanı’ndan demir alan Türk gemisine Ondobo Wilfred isimli 28 yaşındaki Kamerunlu kaçak olarak bindi. Ancak yolculuğun 8. gününde Türk personel kaçak yolcuyu yakaladı. Üç gün boyunca zorla çalıştırıldığını, işkence gördüğünü ve dövüldüğünü iddia eden Wilfred, plastik bidonların duba olarak bağlandığı bir metrekarelik tahta paletin üzerine konularak açık denize atıldı. Türk personel Kamerunlu genci bırakırken de 150 euro para ve bir de el feneri verdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Brezilyalı yetkililer Türk gemisi ve personelinin ülkeyi terk etmesine yasak getirdi.

“Siyahları sevmiyorlar”

Tam 11 sat boyunca açık denizde sürüklenen Wilfred, Şili bandıralı bir gemi tarafından kurtarıldı. Kıyıdan 15 kilometre açıkta bulunan Wilfred, Paranagua’daki sahil güvenlik ekiplerine teslim edildi. Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymayan ancak denizde kaldığı süre boyunca çok korktuğunu söyleyen Wilfred, “İşsizdim, amacım kaçak olarak ABD veya Avrupa’ya gitmekti” dedi.

Türk personelin kendisini tekme ve yumruklarla dövdüğünü öne süren Kamerunlu kaçak yolcu, “Türkler siyah olmamdan hoşlanmıyordu. ‘Tüm siyahlar hayvan’ diyorlardı” iddiasında bulundu. Brezilya polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Aynı kentin limanına yanaşan Türk gemisi ve personeli polis tarafından sorguya alındı. Türk personel, Kamerunlu genci gemide esir aldıkları yönündeki iddiaları yalanladı. Ancak Wilfred polise tutulduğu odayı detaylarıyla anlatarak oraya bir resim sakladığını söyledi. Polis gemide yaptığı aramada Kamerunlu kaçağın tarif ettiği odayı ve resmi bulunca ikna oldu. Paranagua savcılığı, Türk gemisinin limanda alıkonulması ve Türk personelin soruşturma tamamlana kadar ülkeden çıkışının yasaklanması talimatı verdi. Kamerunlu kaçak yolcunun denizde ölme ihtimali bulunduğuna dikkat çeken Brezilyalı yetkililer 19 kişilik Türk personelin ırkçılık, işkence ve cinayete teşebbüs iddiasıyla suçlanabileceğini açıkladılar. Paranagua savcılığı soruşturmanın 15 gün içinde tamamlanacağını ve bu süreye kadar Türk personelin ülkeyi terk etmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

İddialar abartılı

Merkezi Kartal’da olan Kuruoğlu Denizcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri, Brezilya basınında Şeref Kuru gemisi ve personeli hakkında yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı. Vatan’a konuşan bir şirket yetkilisi, Kamerunlu kaçak yolcu ile ilgili olarak Brezilyalı makamların 19 Türk personelin ifadesini aldığını doğruladı, ancak geminin Paranagua Limanı’ndan kalkmasını engelleyecek bir durumun olmadığını belirtti. Geminin yükleme için limanda beklediğini söyleyen yetkili, “Gemiyi kiralayan şirket malları hazırlayamamış, yüklemeyi 30 Temmuz’da yapacak. Gemimiz bu yüzden limanda bekliyor. Brezilya polisi tarafından limanda alıkonulduğu iddiaları gerçek dışı” diye konuştu. Gemi personelinin gözaltına alınmadığını, sadece polisin kendilerine soru sorduğunu dile getiren yetkili, “Türk personel de istediği zaman Brezilya’yı terk edebilir” dedi.

Gazetevatan

Eklenme tarihi: 30.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ


gemılerle kacak yolcu
2001 senesınde ızmırden kuruoglulu kardesler2 gemısınde kaptan olarak katıldım ve seyre kalkdık karaburunu bordalamak uzere gemıde kacak yolcu denıldı. aradık kacak yolcu bulundukdan sonra emın oldum sırketı aradım sırketden gelen cevap sandalla atın dısarı veya kıyıya yakın atın denıze. ben sırketın soyledıklerıne karsı cıkdım hayır ınsan denıze atılmaz dıye tırıeste lımanına gıtdıgımızde kaptan olarak gorevımı kotuye kullandım adama yol parası olarak da 50 euro verdım gonderdık allahdan yakalanmadı. aynı sekılde aynı gemıde calısan personel 11 ay sonra fransanın fos lımanında gemıden kacdı gene bana sırket bıldırme kaptan kalk gıt dedıler . ve kalkdım fosdan ıtalyanın napolı lımanına gıtdım . lımana 12 kısılık personel lıstesı verdım. bır muddet sonra bır sıvıl polıs gelerek kaptan bu personel lıstelerının hangısı dogru dıye. elınde 13 personellı fos dan gonderılmıs personel lıstesı vardı. kaptan olarak kendımı zor kurtardım kaptan gorevını kotuye kullanmadan lıman polısı kelepceyı vuruyordu. durumu armatore bıldırdıgımde bu sekılde ceza yerızdıye . bana verılen cevap kaptan tabı bıldırmek gerek deıldı gene suc kaptanın oldu. kalkıs lımanından bıldırme sımdı gemıyı tutuklarlar ceza verırler dıyen varıs lımanında baska cevap verıldı. meslekde kaptan arkadaslarımın allah yardımcısı olsun . tek kararı verecek olan kaptandır. dılerım boyle vakaların tekrarlanmasın. kaptan dursun sohtorik

Yazan: dursun sohtorik - 6.08.2012 15:02:50


o6.08.2012
kuru oğluna geçmiş olsun.ve bir ders olsun.volcmene güvenmeyin o.serefsizler gemide her yeri köprü hariç geziyorlar saklanacak yeri tesbit edip kaçacak adamı gec yarısı vardiya tutan kahve almaya gidince kaçagıgemiyeSOKUYORLAR
Yazan: şeref bayrak - 6.08.2012 14:45:57


GEMİDE KAÇAK
GEMİDE KAÇAK OLMASI GERÇEKTEN BİZ DENİZCİ LERİN KÖTÜ BİR RÜYA GÖRMEK GBİ BİRİNCİSİ LİMANDAN KALKMADAN KAÇAK ARAMASI ÇOK CİTTİ OLARAK UYGULAMAMIZ LAZIM FAKAT BAZI KAPTANLAR GEMİYİ LİMANDAN APAR TOPAR HEMEN KALDIMAYI İSTİYOR LAR PERSUNAL NAPSIN İYİCE ARAMA YA ZAMANI KISITLI SONRA SEYİRDE EYVAH KAÇAKVAR MOHABETİ ÇIK ÇIKABİLİRSEN SONRASI OLUMSUZLUKLAR MALESEF MÜSLÜMAN VE TÜRK PERSUNAL MERHAMET SAHİBİDİR KASTİ OLMAZ DİYORUM BAZI KAÇAK LAR ZOBALIK YAPIYORLAR MIŞ DUYUYORUZ ALLAH YARDICILARI OLSUN
Yazan: ORHAN KANAÇ - 4.08.2012 02:35:28


yazık!
ben türk personelin böyle bir sey yapacagına inanmıyorum ancak baska bir açıdan baktıgımda gemi baglanırsa adelet yerini bulmus olur.kamil çilingir beye katılmıyorum kardes kuru oglunda calıstım ve 3 4 ay maas vermiyolar.daha uzun süre alamayanlar içerde binlerce doları kalanlar var.insanımız ceza almasın çünkü türk insanının ırkcılık yapacagını sanmam ama sırket yanlıs kaptan secmekte bu sebeple kaptan varılle kacak yolcuyu denize bırakmıs olabılır o kısmına inanırırm.elestırınınde dozunu kacırmıyım ancak gemı ceza alırsa son dönemde calıstırdıkları personelin haklarının yenmesınden kaynaklıdır.umarım bundan sonra personel secımlerınde daha dıkkatlı olurlar ve personelinin hakkını verirler.suan piyasada tüm sirketler maas ödemede sıkıntı yasamakta ancak 3 4 ay gecıkme hıc adıl degıl.
Yazan: muro kiro - 3.08.2012 18:31:17


Kaçak Yolcular
Tüm denizcilik şirketlerimizin ISM planları içinde her liman kalkışı öncesinde kaçak yolcu arama planı olduğu halde bu konuya gereken önemin gösterilmediği açıkça görülmektedir.Özellikle Afrika ve Orta Amerika ülkelerinde limanlarda watchmen alınması,bu elmanla uyumlu çalışılması,limandan hareket öncesinde zamanın iyi kullanılarak titiz bir arama yapılması şarttır.Bu tür hadiseler sık sık vukuu bulmakta,yolda bulunan kaçak yolcu her türlü şikayeti varış limanında yapmakta,armatör ve dolaysıyla ülkeye muhtelif boyutlarda sorunlar yüklemektedir.Lütfen daha dikkat...
Yazan: Yaşar DERİN - 1.08.2012 22:57:24


ŞEREF'Lİ İNSANLARDIR.
YAKİNEN TANIDIĞIM;KURU OĞLU KARDEŞLERE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.ANCAK;BİZİM İNSANIMIZIN BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI ZANNETMİYORUM.BENİM DE OLDUĞUM BİR KAÇ GEMİDE DE KAÇAKLAR VARDI VE HEPSİ DE İNSANİ ALAKA GÖRDÜLER.
Yazan: Kamil ÇİLİNGİR - 1.08.2012 14:40:14


İNSANLIK
bunu yaptıysanız cezanızı çekeceksiniz kaçış yok
Yazan: mehdi - 30.07.2012 19:26:41




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERTUR Yatçılık
 AYDEN Denizcilik
 EGE RORO
 KALE Grubu
 OKANTRANS Gemi Ac..
 RTS Denizcilik Sa..
 AKGÜNLER Denizcil..
 İMAMOĞULLARI deni..
 DENAL Denizcilik
 PASİFİK Lojistik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim