Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Liman faciasına 15 yıl istemi
Tekirdağ Limanı’nda feribottan inen otomobilin denize uçması sonucu 4 kişinin öldüğü kazayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan, iddianamesini tamamladı.

Savcı Özcan, kazada kusuru bulunan Tekirdağ Liman Başkan Vekili Resul Kazancı, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, Gemi 2’nci Kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü Kaptan Rafet Pala hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla, ayrıca yine Tekirdağ Liman Başkan Vekili Resul Kazancı, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban hakkında da ’denetim ve denetleme görevini yerine getirmediği’ iddiasıyla, her şüpheli için toplam 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

‘Birinci derece kusurlular’

Özcan, iddianamede ayrıca polis, jandarma ve karayolları yetkilileri tarafından hazırlanan kaza raporuna da atıfta bulundu. 5 Haziran tarihli, Trafik Başpolis Nuri Yıldız, Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Ali Yalvaç ve Karayolları Trafik Teknik Görevlisi Mehmet Ali Dedeoğlu tarafından hazırlanan raporda; Kazancı, Markal, Çoban, Gemi 2’nci Kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü Kaptan Rafet Pala’nın birinci derecede kusurlu görüldüğünün raporda yer aldığına iddianamesinde yer veren Özcan, raporda uyarı tabelalarının olmadığı, ışıklandırmanın yetersiz olduğu, limanda bariyerlerin bulunmadığı bu yüzden limanın birinci derecede kusurlu olduğunun yer aldığını yazdı. Rapora göre, Tekirdağ Liman İşletmesi Müdürlüğü’ne ilişkin kusurlara da tek tek yer verildi.

Kaza nasıl yaşandı?

Mayıs ayında Kırklareli’ndeki düğün hazırlıkları için İzmir’den yola çıkan dünürler Aysel-Vecdet Eriş ve Zeynep-Ahmet Gülhan çiftlerinin bulunduğu araç, feribottan Tekirdağ Limanı’na inince denize uçmuştu. Evlilik hazırlığı yapan çocukları Mustafa ve Selvi, çifti anne-babalarının ölümüne tanık olmuştu.

Milliyet

Eklenme tarihi: 07.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOST Denizcilik
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 GÜLHAN Denizcilik
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ORIENT Shipping C..
 ATA Holding A.Ş.
 KALKAVAN Group
 FUDEN
 ÇAYELİ Shipping L..
 LİDER Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim